Haberler

"Halikarnas Balıkçısı" Bodrum'da anılıyor

"Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40. yılında Bodrum'da etkinliklerle anılıyor.

"Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40. yılında Bodrum'da etkinliklerle anılıyor.

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi Halikarnas Balıkçısı temalı heykel ve resim çalışmasına imza attı.

İskele Meydanı'nda düzenlenen, Kabaağaçlı'nın figürlerinin çoğunlukta olduğu etkinliğe Bodrum'da tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevdiye Kadıoğlu, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın Bodrum'u gerçek anlamda kültürel tarihi ve entelektüel boyutuyla tanıtan kişi olduğunu söyledi.

Kabaağaçlı'ya borçlu olduklarını belirten Kadıoğlu, "Öğrencilerimle hazırladığımız çalışmaları açık alanda sergiliyoruz. Kil ve ahşap çalışmalarla çevreye zarar vermeyecek çalışmalar yürütüyoruz. Burada Halikarnas Balıkçısı temalı doğaçlama çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cevat Şakir Kabaağaçlı Halikarnas Balıkçısı Muğla Üniversitesi Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title