Haberler

Halep'te İnsanlık Ölmesin" Kampanyası

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Malatya'da toplanan yardım malzemelerini taşıyan 25 tır, Suriye'ye uğurlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Malatya'da toplanan yardım malzemelerini taşıyan 25 tır, Suriye'ye uğurlandı.

Malatya Valiliği öncülüğünde müftülük görevlileri, cami cemaati ve vatandaşların katkılarıyla toplanan yiyecek, giyecek, yakacak ve diğer malzemeleri taşıyan 25 tırın Suriye'ye uğurlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi binası yanındaki alanda düzenlenen törende, kampanyaya katkı verenlere teşekkür etti.

Malatya'nın, bir defada en fazla yardım çıkaran illerden biri olduğunu vurgulayan Toprak, Halep'te insanlık dramı yaşandığını belirtti.

Bölgede çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç herkesin bombalar altında, sıkıntılar, soğuklar, acılarla yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Toprak, "Çevremizde insanlığın adeta yerlerde sürüklendiği noktalarda Halep'te yaşananlara seyirci kalmamız asla ve asla mümkün olamaz." dedi.

Türkiye'nin ciddi anlamda uluslararası pozisyonda istişareler yürüttüğünü anlatan Toprak, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, kendisine yönelik tehditler olmasına rağmen oradaki insanlığın yaşaması adına, kardeşlerimizin soğukta, bombaların, silahların altında yok olmaması adına her türlü müzakereyi yürütüyor. Bu süreçte ülkemizin önüne önemli engeller çıktı. 3 gün önce Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u hunharca katlettiler. Ama uluslararası noktada Türkiye'nin önüne çıkarılmak istenen engellere rağmen ülkemizin yardımseverliğini, insanlığını ve kadimden gelen güzelliğini, kardeş, dost ve insanlık dramının yaşandığı yerlere göndermeye devam edeceğiz."

İl Müftüsü Ümit Çimen de TDV'nin ülke genelinde başlattığı kampanya kapsamında bir haftadır çalışma yürüttükleri Malatya'da 25 tır insani yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

Yardımları Halep'e ulaştıracaklarını dile getiren Çimen, kampanyaya destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Çimen'in okuduğu duaların adından tırlar, Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Malatya Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title