Haberler

Halaçoğlu'na Tepki Var

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun 'Türkiye'deki Kürtler Türkmen, Kürt Aleviler Ermeni Asıllı' İddiası, Tepkilere Neden Oldu. Görüşler Şöyle:

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun "Türkiye’deki Kürtler Türkmen, Kürt Aleviler Ermeni asıllı" iddiası, tepkilere neden oldu. Görüşler şöyle:

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu: "Kürt kökenli Alevilerin Ermeni soyundan geldiği iddiasının herhangi bir dayanağı olduğunu sanmıyorum. Bu açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Halaçoğlu’nun sözleri bir Tarih Kurumu Başkanına yakışmıyor. Derhal istifa etmelidir."

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk: "Türk Tarih Kurumu Başkanı bilim ahlakına aykırı düşen bir söylemle ortaya çıktı. Irkçı, bölücülüğü geliştiren yaklaşımına sessiz kalınamaz. Derhal görevden alınmalı"

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç: "İnsanların değişik mezhep ve ırktan olması onların aşağılanmasına neden olamaz. Kürt kökenli Alevilere hakaret edilmek isteniyorsa, bu affedilecek bir durum değildir. Halaçoğlu’na hak ettiği cevap verilecektir."

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser: "Bilimsellikle alakası olmayan ideolojik bir değerlendirme. Bu tavırla bir akademisyen duruşu değil, ancak cehalet sergilenir. Bu değerlendirmeler Alevileri ve Kürtleri üzmüştür. Açıklaması, aynı zamanda bir bölücülük girişimidir. Hukuksal açıdan bakıldığında bir suçtur."

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Cilasun: "Halaçoğlu’nun bilimi günümüzün tarih, antropoloji, sosyoloji bilimleriyle çeliştiği gibi temel insani değerlere de saldırı anlamına gelmektedir. Yusuf Halaçoğlu, derhal görevinden alınmalı" Okan KONURALP/ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title