Haberler

Hakkari İl Kalsın Komisyonundan 'Silahlar Sussun' Çağrısı

HAKKARİ'de Sivil Toplum Kuruluşlarının içerisinde yer aldığı 'Hakkari il kalsın komisyonu' adına açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari ve Şırnak'ın tekrar il olarak kalmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

HAKKARİ'de Sivil Toplum Kuruluşlarının içerisinde yer aldığı ' Hakkari il kalsın komisyonu' adına açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari ve Şırnak'ın tekrar il olarak kalmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Şen, son zamanlarda bölgede yaşanan patlamaların bir an önce son bulması için de terör örgütü PKK'ya silahların susması çağrısında bulundu.

Hakkari il kalsın komisyon, Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün basın toplantısı düzenleyerek Hakkari ve Şırnak'ın torba yasa tasarısından çıkarılmasını değerlendirdi. Komisyon adına açıklama yapan Mazlum-Der Şube Başkanı Şen, partilerin tutumuna teşekkür etti. Şen,"Hakkari ve Şırnak illerinin itirazları ve oluşturdukları kamisyonun etkisiyle 4 siyasi partinin uzlaşması neticesinde tasarı torba yasasından çıkartılmıştır. Ne yazık ki, biz Hakkarililer buruk bir sevinç yaşamaktayız. Son günlerde bölgemizde silahlı çatışmalar ve patlamalar meydana gelmekte ve bunun neticesinde birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.Yaralılara da acil şifalar diliyoruz"dedi.

PKK'YA 'SİLAHLARI BIRAKIN ' ÇAĞRISI

Bölgedeki çatışmaların bir an önce son bulması gerektiğini de belirten Şen, "Hakkarililer olarak diyoruz ki; buradan PKK'ya eylemlerini durdurmasını ve çatışmasızlık ilan etmesini talep ediyoruz. Aynı şekilde devletin de buna karşılık daha önce olduğu gibi yeni bir süreç başlatmasını diliyoruz. Herkes çok iyi biliyor ki, bu savaş ilelebet sürdürülemez. Bir an önce herkes sorumluluk almalı ve bu kardeş kavgasına son vermelidir. Nasil ki 15 Temmuz darbe girişimi için tek parça olduysak, nasıl meclisteki tüm partiler bu yanlış tasarıyı geri çekti ise bu kanı durdurmak için de TBMM inisiyatif almalı ve derhal bu şiddet son bulmalıdır. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Meclis Başkanımıza, sayın Başbakanımıza, Adalet ve Kalkınma Partisine, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Halkların Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanları sayın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağa, MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'ye Hakkari'nin il kalması için gösterdikleri duyarlılık için sonsuz teşekkürlerimi sonuyoruz. Bu konuda büyük çaba sarfeden ünlü sanatçı Yılmaz Errdoğan, Yazar Muhsin Kızalkaya ve bu işte emek veren herkese de ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz"dedi.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Şen Hakkari Şırnak Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title