Haberler

Hakkari'den İstanbul'a 107 Kilo Uyuşturucu Sevkiyatı Yapan Baba ve Oğulları Yargılanıyor

Güncelleme:

Hakkari'den İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları sırada Kocaeli'de yakalanan baba ile oğullarının da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık İ.K., pişman olduğunu söyleyerek malı polise teslim ettiğini ve devletine gereken görevini yaptığını belirtti.

107 kilo uyuşturucuyla yakalanmıştı: "Benden hesabını soracaklar"

"Devletime gereken görevi yaptım"

KOCAELİ - Hakkari'den İstanbul'a 107 kilo uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları sırada Kocaeli'de yakalanan baba ile oğullarının da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Olay sebebiyle pişman olduğunu söyleyen tutuklu sanık İ.K., "İkinci tırdaki uyuşturucu ile ilgili polise bilgi vererek teslimini sağladım. Canımı riske atarak malı polise teslim ettim. Malı polislere teslim etmem ve ikrar etmem sebebiyle benden hesabını soracaklar. Elimden geleni yaptım, malın sahibinin ismini bile söyledim. Devletime gereken görevimi yaptım" dedi.

Olay, 13 Ekim 2021'de Kocaeli'de meydana geldi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi dedektifleri, tırlar ile uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratına ulaştı. Ekipler tarafından tespit edilen 2 tır, fiziki ve teknik takibe alındı. Şüpheli iki tırın il sınırına girdiğini belirleyen polis ekipleri operasyona başladı. Kartepe geçişinde durdurulan tırların dorse iskeletini oluşturan çelik profiller içerisine uyuşturucu gizlendiği belirlendi. Narkotik köpeğinin yoğunlaştığı demir profilleri kesen polis ekipleri, 447 paket halinde 107 kilo eroin ele geçirdi. Olaya ilişkin İ.K. ile oğulları M.F.K., A.K.ve akrabaları M.M.K. tutuklandı.

"Devletime gereken görevimi yaptım"

Haklarında 'Uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama' suçundan dava açılan sanıklar İ.K., M.F.K. A.K. ve M.M.K.'nın Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşma salonunda sanık avukatları, tutuklu sanıklar İ.K. ile oğlu M.F.K., tutuksuz sanık A.K. hazır bulundu. Tahliye edilen M.M.K. ise duruşmaya katılmadı. Söz hakkı verilen İ.K., "Tutuklandığımdan beri her şeyi net şekilde ifade ettim. Suçu işlediğimi açıkça söylüyorum. Oğlumun kullandığı araçta uyuşturucu olduğundan haberi yoktu, polisin de haberi yoktu. Uyuşturucu sahibi bizi takip ediyordu. İstesem yakaladığımda polise ikinci tırla ilgili bilgi vermez ve uyuşturucuyu mal sahibi teslim edebilirdim ancak yapmadım. İkinci tırdaki uyuşturucu ile ilgili polise bilgi vererek teslimini sağladım. Canımı riske atarak malı polise teslim ettim. Malı polislere teslim etmem ve ikrar etmem sebebiyle benden hesabını soracaklar. Pişmanım, ailem çok zor durumda, deprem oldu, evlerimiz yıkıldı. Elimden geleni yaptım, malın sahibinin ismini bile söyledim. Devletime gereken görevimi yaptım" diye konuştu.

M.F.K. ise olayda dahili ve bilgisi olmadığını söyleyerek, tahliye ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, 2 sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kocaeli Hakkari Baba 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi? 8-9 Mayıs Benzin ve Motorin güncel fiyatları! Benzine indirim var mı? Avcılar Belediyesi hangi parti? Avcılar Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? BENZİNE İNDİRİM GELDİ Mİ? Akaryakıta indirim ne zaman geldi? DGS Başvuruları ne zaman? #128226 DGS başvuru ekranı! DGS ücreti ne kadar? Turgay Sevindi kimdir? Halk Tv konuğu Turgay Sevindi kaç yaşında, nereli? Turgay Sevindi biyografisi! İbrahim Oktugan kimdir? Okul müdürü İbrahim Oktugan öldürüldü mü, neden öldürüldü? Bahar 12. bölüm ne zaman? Bahar dizisinin 12. bölümüne sağlık engeli! Demet Evgar açıkladı... İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren bilet fiyatları! İstanbul Sivas hızlı tren kaç saat sürüyor, sefer saatleri ne zaman? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor'da yeni kural ne, takımlar yeniden karışacak mı? Eleme adayları kimler? Drake kimdir? Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı düzenlendi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title