Haberler

Hakkari'de Taşınmaya Karşı İmza Kampanyası

Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınmasına karşı tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet yetkilileriyle görüşmek için oluşturulan 6 kişilik heyet öncülüğünde bu kez de kentin 4 ayrı noktasına kurulan stantlarda imza kampanyası başlatıldı.

Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınmasına karşı tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet yetkilileriyle görüşmek için oluşturulan 6 kişilik heyet öncülüğünde bu kez de kentin 4 ayrı noktasına kurulan stantlarda imza kampanyası başlatıldı.

Hakkari vilayet merkezinin taşınması çalışmalarına karşı STK temsilcileri, kentin ileri gelenleri ve vatandaşların da katılımıyla bir hafta önce toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda aralarında Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Genel Sekreteri Fikret Keskin, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Mali Müşavirler Hakkari Şube Başkanı Tahirhan Taş, Hakkari Barosu avukatlarıdan Erol Çallı ve Mimar Cemal Erip'ten oluşan bir heyet oluşturuldu. Heyet öncülüğünde belirlenen bir takım eylem planları çevçevesinde bugün de kentin 4 ayrı noktasına kurulan stantlarda imza kampanyası başlatıldı.

HAKKARİME DOKUNMA

Üzerinde 'Hakkarime dokunma. Hakkari barış ve kardeşlik bağıdır. Bu bağı koparmayın', 'Tarihime ve kentime dokunma', 'Taşınmak değil, barışmak istiyoruz', 'Ben ilimi seviyorum' pankartının asılı olduğu stantlara akın eden vatandaşlar, Hakkari vilayet merkezinin Yüksekovaya taşınmaması için mücadelelerini südüreceklerini söyledi.

Başlatılan imza kampanyası ile ilgili 6 kişilik komisyon adına açıklama yapan Mali Müşavirler Odası Hakkari Şube Başkanı Tahirhan Taş, bin yıllık tarihi bir geçmişi olan Hakkari viyalet merkezinin Yüksekova'ya taşınması durumunda kentteki esnafın yüzde 70'nin kepenklerini kapatacağını ve insanların işsiz kalacağını belirtti. Hakkari'nin taşınmaması için tüm demokratik haklarını kulanacaklarını ifade eden Taş, şöyle konuştu:

"Biz Hakkari halkı olarak alınan bu kararın doğru olmadığını defalarca söyledik. Dünyanın hiçbir yerinde tarihi bir kent yıkıma uğratılamaz. İdari yapının Yüksekova'ya taşınması durumunda binlerce yıllık tarih heba olacaktır. Bir medeniyet yok olacaktır. Biz Yüksekova'nın il olmasına karşı olmadığımızı defalarca tekrarladık. Fakat böyle bir kararın alınması durumunda Hakkari ilimizin hiçbir cazibeliği kalmayacaktır. Esnafımızın yüzde 70'i kepenklerini kapatmak zoruda kalacaktır. Çaresiz kalacak olan halkımız göç etmek zorunda kalacaktır. Hükümet kanadı diyor ki biz Hakkariyi il olmaktan çıkartmıyoruz. Eğer ki idari yapıyı taşırsanız Hakkari zaten il olma vasfını kaybedecektir ve Yüksekova ilçemizin bir mahallesi olacaktır. Dünyanın hiçbir yerinde 80 kilometre uzaklıkta olan bir mahalle görülmemiştir. Eğer halka rağmen böyle bir karar alınırsa bu asla ve asla demokratik bir uygulama olmaz. Halkımız da böyle bir karara karşı direniş gösterecektir. Hükümetin bir an evvel bu kararından vazgeçmesi gerekir." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikret Keskin Cengiz Şen Yüksekova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title