Haberler

Hakkari'de Kck Protestosu

Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi (bdp) Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış ile Birlikte 11 Kişinin Gözaltına Alındığı Kck Operasyonunu, Protesto Edildi. Bdp'liler Basın Açıklaması Ardından 5 Dakikalık Oturma Eyleminde Bulundu.

HAKKARİ'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış ile birlikte 11 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonunu, protesto edildi. BDP'liler basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eyleminde bulundu.

Bulvar Caddesi'nde bulunan parti binası önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre'nin de bulunduğu bin kişilik BDP'li grup, basın açıklamasının yapılacağı Belediye binasına kadar yürüdü. Belediyenin önüne gelen kalabalık, slogan atarak gözaltına alınanların serbest kalmasını istedi. Burada bir açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Orhan Koparan, başta il başkanları Akış, merkez ilçe başkanları Şahin, belediye meclis üyeleri, parti çalışanları ve Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirinin evleri basılmak suretiyle gözaltına alındıklarını söyledi. Koparan, "Yine aynı saatlerde parti binamız basılmış, 3 adet bilgisayar kasası ve bazı evraklara el konulmuştur. Bu tutuklamalarla Kürt halkının iradesi kırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

HALKA SAĞDUYULU OLUN ÇAĞRISI'

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise arkadaşlarının serbest bırakılana kadar demokratik eylemlerin devam edeceğini belirterek, "Partimiz barışı kendine hedef etmiş , özgürlükleri kendine hedef etmiş ve bunun için ne gerekiyorsa, verilmesi gereken ne bedel varsa vermeye hazır bir partidir. Maalesef savaş kırkırtıcıları bizi kendi emellerimize alet etmek istiyorlar. Uzun bir süreden beri Hakkari'de sakin bir hava vardı. Belli ki bunu hazmedemeyen güçler harekete geçtiler ve Hakkarimizin huzurunu bozmaya yönelik bir faaliyette bulundular. Onlar Hakkari'nin huzurunu bozmak istiyorlar, sakın ola ki bu oyuna gelmeyin. Partiyi yıpratacak hareketlerde sakın bulunmayın. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar demokratik eylemlerimiz devam edecektir. Ancak dükkan kapatmayacağız, taş atmayacağız, cam kırmayacağız. Bunu yaparak onları sevindirmeyeceğiz. Sizlerden isteğim de budur. Biz artık ne Türk ne Kürt ne bir Arap annenin ağlamasını istiyoruz. İsteğimiz bu kanın durmasıdır. Savaşı kızıştıranlar, barış mücadelemizi istemeyenlerdir" diye konuştu.

HAKKARİ-DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title