Haberler

Hakkari'de Jandarmanın Gurur Günü

Güncelleme:

Jandarmanın 176. kuruluş yıl dönümü Hakkari'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Jandarmanın 176'ncı kuruluş yıldönümü Hakkari'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valilik önünde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamaları, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam etti. Programa Vali Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu katıldı.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, kurulduğu günden itibaren millete ve vatana sadakatle hizmet eden jandarma teşkilatının 176'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Özfidan, jandarmanın milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını belirterek şöyle konuştu:

"Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece -gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Teşkilatımız, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak imkan, kabiliyet ve yeteneklerini sürekli artırırken, toplumsal hayatta yaşanan değişimlere de kayıtsız kalmamaktadır. Toplumsal yapıda yaşanan değişimleri yakinen takip etmekte, halkımızın güvenlik taleplerini dikkate alarak görev anlayışı ve hizmet felsefesini insan memnuniyeti üzerine inşa etmektedir."

İl Jandarma Komutanlığında görevli köpek timlerine yaptırılan gösteri ardından 'Kaybolmayan Çocuklar Projesi'nde yer alan Esendere Ortaokulu öğrencisi Nisa Nur Kaya, proje kapsamında yaşadığı güzellikleri katılımcılarla paylaştı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Vali Canbolat ve beraberindekiler, jandarma teşkilatı tarafından kullanılan silahların yer aldığı sergiyi gezdi. Kutlamalar, üzerinde Jandarma logosu bulunan pastanın kesilmesi ve davetlilere geleneksel jandarma yemeğinin ikram edilmesiyle sona erdi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Ali Yüce Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title