Haberler

Hakkari'de, Hdp'li Vekillerin '3g' Tepkisi

Hakkari'de, HDP'li vekillerin '3G' tepkisi HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari'de 3 Ekim 2015 tarihinden beri erişimi engellenen mobil internet sisteminin (3G) olmayışıın esnafı ve halkı sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Hakkari'de, HDP'li vekillerin '3G' tepkisi

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari'de 3 Ekim 2015 tarihinden beri erişimi engellenen mobil internet sisteminin (3G) olmayışıın esnafı ve halkı sıkıntıya soktuğunu söyledi.

HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, HDP Hakkari İl Başkanı Metin Besi, Hakkari'de 3 Ekim 2015 tarihinden bu yana 3G'nin erişime kapalı olmasına tepki gösterdi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, 3G sisteminin yaklaşan 1 Kasım seçimleri nedeniyle erişime engellendiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"3G uyumlu olan telefonların hepsinin şu anda interneti çalışmıyor. Dolayısıyla biz bunun HDP'ye yönelik bir tavır olduğunu düşünüyoruz. Çünkü buradan giden müşahitlerimizin, giden görevli arkadaşlarımızın seçim sonuçlarını doğrudan oradan fotoğrafını çekip gönderme özelliği olan bu telefonların şu andaki hükümetin ve özellikle Türkiye iletişim Başkanlığının ve yereldeki Vali, Kamakamlarla aldığı kararla birlikte bu 13 gündür Hakkari'de 3G çalışmıyor. Halkın haber alma hakkını hiç kimse engelleyemez. Anayasal suç işlemeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu Cumhurbaşkanı da olsa, Başbakan da olsa, Vali de olsa, Kaymakam da olsa, Emniyet amirleri de olsa hiç kimsenin hakkı yok. Biz bu konuda halkımıza bir önce gerekli açıklamanın yapılmasını ve bir an önce 3-G sisteminin açılmasını bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Zeydan Nihat Akdoğan Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title