Haberler

Hakkari'de 'Çözüm Çadırı Nöbeti' Sona Erdi

Güncelleme:

Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği tarafından PKK'lılıların geri çekilmesini izlemek için başlatılan 'Çözüm Çadırı Nöbeti' sona erdi.

Hakkari'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) tarafından 8 Mayıs'ta PKK'lılıların geri çekilmesini izlemek amacıyla başlatılan 'Çözüm Çadırı Nöbeti' sona erdi. BDP Parti Meclisi üyesi Meliha Varışlı, PKK'nın sürecin ilk aşaması olan geri çekilme görevini yerine getirdiğini ileri sürerek, barış sürecinin olumlu gitmesi ve Kürt sorunun çözülmesi için hükümetin somut adımlar atarak sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce Hakkari'de Demokratik Kadın Özgür Hareketi ve MEYA-DER tarafından Hakkari'nin Sümbül mahallesi Tekser mevkiinde kurulan, 'Çözüm Çadırı Nöbeti' dün akşam itibariyle sona erdi. Aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Parti Meclisi üyesi M. Sıddık Akış, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin bulunduğu yaklaşık 150 kişi, Kürtçe müzik eşliğinde çadırın önünde halay çekti. Halayların ardından çadırın önünde toplanan grup adına basın açıklamasını yapan Meliha Varışlı, 8 Mayıs tarihi itibariyle başlayan geri çekilmeleri izlemek amacıyla kurulan çözüm çadırının bundan sonraki aşamada Şemdinli ilçesinde kurulacağını söyledi.

Meliha Varışlı, "PKK'lı silahlı güçler geri çekilmeye başladı. Bu süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bu sürecin sabote edilmemesi için hükümete büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle bu süreçte askeri operasyonlar yapılmamalı. Yeni karakollar inşa edilmemeli. Kürtlerin tüm halklarını yerine getirecek somut adımlar atmalı. Başta Kürt halk önderi sayın Öcalan olmak üzere cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm siyasi tutukluların özgürlüklerine kavuşması gerekir" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meliha Varışlı Mezopotamya Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title