Haberler

Hakkari Cezaevi Önünde Hasta Mahkumlarla İlgili Basın Açıklaması

Cezaevi önünde hasta mahkumlarla ilgili basın açıklaması İNSAN Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi üyeleri, Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde olan hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarına dikkat çekmek için Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun önünde basın açıklaması yaptı.

Cezaevi önünde hasta mahkumlarla ilgili basın açıklaması

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi üyeleri, Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde olan hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarına dikkat çekmek için Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı İsmail Akbulut, son bir yıl içerisinde 40'a yakın hasta mahkumun cezaevinde yaşamını yitirdiğini söyledi. İHD üyelerinin önlük giyerek katıldığı basın açıklamasında basın metnini okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, son bir yılda cezaevlerinde 40'a yakın hasta mahkumun yaşamını yitirdiğini söyledi. İHD'ye yapılan başvurulara göre, halen cezaevlerinde, 242'si ağır olmak üzere toplam 653 hastanın tahliye edilerek tedavi olmayı beklediğini söyleyen Akbulut, şunları söyledi: "Bu durum karşısında defalarca yaptığımız basın açıklamaları, eylemler ve yetkililer ile yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Hasta mahkumlar, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve cezaevi idareleri ile cezaevi güvenlik birimlerinin bilinçli bürokratik işlemleri sonucu tedavi edilmeyerek ölüme terk edilmektedir. Bu bürokrasi işkencesine Adli Tıp Kurumu ve infaz savcılıkları da ortak olmuştur. Cumhuriyet savcıları, polisin hazırladığı keyfi raporlar doğrultusunda siyasi hasta mahkumların tahliyelerini engellemektedir. Bu keyfi tutumlar ve polisin sanki savcıların amiri gibi rapor hazırlamaları hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Bu keyfi tutumları önlemek bakımından ya savcıların takdir yetkisi kaldırılmalı ya da 5275 sayılı Yasanın 16/6 bendinde yer alan 'toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı' cümlesinin yasa metninden çıkarılması gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akbulut Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (1)

BİNGÖLLÜ TÜRKMobil-ANDROID:

GEBERSİNLER ONADAMI ÜZÜLECEZ ORAYA DÜŞERKEN DÜŞÜNSELERDİ..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title