Haberler

Hakkari Ak Partili Özbek: Charlie Hebdo Provakasyona Neden Olmuştur

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hakkari il Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için başvuracağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hakkari il Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için başvuracağını söyledi. Gündemdeki konularla ilgili açıklama yapan Özbek, Paris'te Charlie Hebdo karikatürlerinin provakasyona neden olduğunu ifade etti. Hakkari'de yapılacak Ak Parti kongresi ve gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı yapan Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, kongrede il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. 14 adayın il başkanlığı için yarışacağını belirten Özbek, kendisinin milletvekili adayı olmak için başvuru yapacağını söyledi. Özbek, "Kongremiz 7 Şubat 2015'te yapılacak. Bu konuyla ilgili birkaç gün önce genel merkezimize çağrıldım. Bana milletvekili adayı olmam konusunda görüş belirttiler. Bende genel merkezimizin görüşlerine ve takdirlerine saygı duyuyorum. Genel merkezimizin il başkanlığı için takdir edeceği aday bizim de adayımızdır. Bu görevler halkımızın hizmeti için bir bayrak yarışıdır" dedi.

"CHARLİE HEBDO DERGİSİ PROVOKASYONA NEDEN OLMUŞTUR"

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan olayla ilgili de açıklama yapan Özbek, "Bizler öncelikle ifade özgürlüğü adı altında yapılan ırkçılığı kınıyoruz. İslam dini sevgi ve hoşgörü dinidir. İnsanların birbirlerine zarar vermesine asla izin vermez. Bu tür olaylarla dünyada İslamafobiya oluşturmaya çalışanları da şiddetle kınıyoruz. Hangi dinden olursa olsun, insanların saygı duyduğu, değer verdiği kişilere asla hakaret edilmemelidir" dedi.

İl Başkanı Özbek, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşanan olayları üzüntüyle izlediklerini belirterek, olayların paralel ve derin yapılanmaların provakasyonu olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulmuttalip Özbek Charlie Hebdo Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title