Haberler

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Dilek Özdemir cinayeti ilk değil ancak son olmalı

Güncelleme:

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası üyesi Dilek Özdemir'in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini belirtti.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Arslan, "Dilek Özdemir cinayeti ilk değildir ancak son olmalı, kadın cinayetleri son bulmalı" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikası üyesi Dilek Özdemir'in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası Üyesi Dilek Özdemir hunharca katledildiğini belirtti.

Arslan, alın teri ile hayat mücadelesini veren 2 çocuk annesi Dilek Özdemir'e yapılan saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış olarak kabul ettiklerini belirterek, "Haksız yere bir insanı öldüreni, bütün insanlığı öldürmüş kabul eden bir inanca sahip olan bu milletin içinden böyle katillerin çıkmış olmasını anlamak, anlatmak mümkün değil. Dilek Özdemir cinayeti ilk değildir ancak son olmalı, kadın cinayetleri son bulmalı ve kadına yönelik şiddete artık durdurulmalıdır. Kadına yönelik şiddet, hangi koşullar altında yaşanırsa yaşansın asla meşru kabul edilemez. Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde bahanesi ya da affı yoktur. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu bir insanlık meselesidir. Hiçbir ideolojiye, düşünceye, bakış açısına, renge, dile, dine bağlı değildir. Bu konuya insanlık penceresinden bakmalı, şiddetin her türlüsüne hep birlikte dur demeliyiz" diye konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, kadına yönelik şiddete asla toleranslarının olmadığını söyleyen Arslan, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı dik duruşumuzu devam ettiriyor ve şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızı her platformda dile getiriyoruz. Kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı hep birlikte dur demeliyiz. Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamız üyesi Dilek Özdemir'in uğradığı hunharca saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Merhume Dilek Özdemir kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Öz Sağlık-İş camiamıza başsağlığı diliyoruz. Emek hareketinin başı sağ olsun" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Arslan Hak-İş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title