Haberler

Hafızlık öğrencileri şehit Fethi Sekin'i doğum gününde kabri başında dualarla andı

Güncelleme:

Elazığ'ın Baskil ilçesinde hafızlık eğitimi alan ortaokul öğrencileri, şehit polis Fethi Sekin'i doğum gününde, kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu, dualarla yad etti.

Elazığ'ın Baskil ilçesinde hafızlık eğitimi alan ortaokul öğrencileri, şehit polis Fethi Sekin'i doğum gününde, kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu, dualarla yad etti.

Baskil Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler, İzmir Adliyesine 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı canı pahasına gösterdiği kahramanlıkla engelleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'i, doğum gününde kabrini ziyaret edip Kur'an-ı Kerim okumak ve dua etmek istedikleri yönündeki taleplerini kurs yönetimine bildirdi.

Bu talebi memnuniyetle karşılayan kurs yönetimi, Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı'nın da katılımıyla bir program düzenleyerek, hafızlık öğrencilerini servis araçlarıyla şehidin Doğancık köyündeki kabrine götürdü.

Şehidin kabrine karanfiller bırakan öğrenciler, daha sonra Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Kaymakam Kundakçı, AA muhabirine, aynı zamanda ortaöğretimde okuyan öğrencilerin fevkalade bir duyarlılık göstererek, kahraman şehit Sekin'i doğum gününde yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Şehidin ruhuna doğum gününde okudukları Kur'an-ı Kerim'i ve duaları hediye ettiklerini ifade eden Kundakçı, şöyle konuştu:

"İnşallah bu genç kardeşlerimiz ve bundan sonraki nesillerimiz Fethi Sekin ağabeylerini, kahraman şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak, unutulmasına da müsaade etmeyecektir. Fethi Sekin ruhunu her zaman yaşatacaklardır. Tarihin her döneminde, bizim ülkemizde Fethi Sekinler olmuştur. Fethi Sekin ruhu, onun kahramanlığı, bu ülke için gösterdiği fedakarlık her zaman yaşayacaktır. Tarihin her döneminde bu oldu, kimi zaman Çin sarayında Kürşad oldu, kimi zaman Malazgirt'te Alparslan oldu, kimi zaman İstanbul'da Ulubatlı oldu, kimi zaman Ankara'da Ömer Halis Demir oldu, İzmir'de ise Fethi Sekin oldu. Asıl olan bu ruhtur, bu kahramanlık inancıdır, Fethi Sekin bu ruhun, bu kahramanlığın en güzel örneklerinden biriydi. Sekin'i ne unuturuz ne de unutulmasına müsaade ederiz. Çünkü Fethi Sekin demek bayrak, bağımsızlık, vatan ve millet demektir."

"İnşallah Fethi Sekin gibi polis olup vatanımı fedakarca koruyabilirim"

Hafızlık öğrencisi Yiğit Efe de şehit Sekin'in İzmir Adliyesi önünde gösterdiği kahramanlığı kendine hep örnek aldığını belirterek, "1 Kasım'ın Fethi Sekin'in doğum günü olduğunu biliyorduk. Biz de hocalarımızdan rica ettik, onlar da bizi kırmadılar. Ben de büyüdüğümde polis olmak istiyorum, inşallah Fethi Sekin gibi polis olup vatanımı fedakarca koruyabilirim, bu benim en büyük idealimdir." dedi.

Muhammed Taha Kaya ise şehit Sekin'in kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Fethi Sekin Baskil Elazığ Polis Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
title