Haberler

Hafife Almayın Aşıya Başlayın

Bilkent Bups İlköğretim Okulundaki Kesinleşen Domuz Gribi Vakası 15'e Yükselirken, Prof. Dr. Murat Akova, Domuz Gribi Aşısının Türkiye'ye Gelmesinin Ardından Hemen Aşılamalara Başlanması Gerektiğini Bildirdi.

Bilkent BUPS İlköğretim Okulundaki kesinleşen domuz gribi vakası 15’e yükselirken, Prof. Dr. Murat Akova, domuz gribi aşısının Türkiye’ye gelmesinin ardından hemen aşılamalara başlanması gerektiğini bildirdi.

BİLKENT Üniversitesi İlköğretim Okulundaki kesinleşen domuz gribi vaka sayısının 15’e çıktığı bildirildi. Önlem amaçlı olarak okul 1 hafta tatil edilirken, öğrenciler evlerinde tedavi altına alındı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise domuz gribi ile ilgili olarak bakanlıkta bir ay önce “kriz masası” oluşturulduğunu bildirdi.

Hemen aşı başlamalı

Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova da, domuz gribi aşısının Türkiye’ye gelmesinin ardından hemen aşılamalara başlanması gerektiğini bildirdi. Akova, domuz gribinin hafif bir hastalık olduğu, çok fazla ciddiye alınmaması gerektiği yönündeki çeşitli açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Taramalar sürüyor

Ankara Valisi Kemal Önal da, ‘’8’i okul çevresinden biri de okul dışında olmak üzere toplam 9 vatandaşımızda görüldü, ancak taramalar devam ediyor’’ derken, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan da basın toplantısı düzenledi.

Buzgan, ‘’Bunu şu anda münferit, küçük odaklı bir salgın olarak değerlendirmek mümkün. Ama Ankara için bir salgın özelliği taşımıyor. Bütün temaslılara ulaşmış durumdayız. Gereken tetkikleri yapıyoruz, kontrol altında ve tedbir olarak okulda bir hafta süreyle tatil kararı alındı’’ diye konuştu. Buzgan, bir hafta içinde aşılama işlemlerine başlayacaklarını bildirdi.

Virüs şekil değiştirmedi

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy’un, yaşanan domuz gribine ilişkin “Endişemiz, virüsün şekil değiştirerek saldırgan hale dönüşmesi” ifadelerine Gazi Üniversitesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol açıklık getirdi. Virüsün şekil özelliklerini değiştirmesine yönelik bilimsel bir veri yok. Virüs, şekil ya da genetik özelliklerini değiştirmedi. Öngörülen seyirde selim bir biçimde ilerliyor. Fakat panik yapacak kadar ciddi bir durum söz konusu değil. Benim çocuğum orada olsa panik yapmazdım. Şu anda söylenebilecek şey, risk gruplarının dikkatli olması ve sürecin sağlık sistemlerince iyi yönetilmesi gerekiyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title