Haberler

Hacı Cevad Efendi Anıldı

Gönül insanı ve İslam düşünürü Hacı Cevad Efendi, ölümünün 10. yıl dönümünde anıldı.

Gönül insanı ve İslam düşünürü Hacı Cevad Efendi, ölümünün 10. yıl dönümünde anıldı.

Hacı Cevad Efendi Vakfı (HACEV) tarafından Bağbaşı Mahallesinde düzenlenen anma etkinliği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, her yörede her bölgede gönül insanlarının olduğunu belirterek, "Derviş olmak, gönül insanı olmak, gönüllerde olmak çok zor iştir. Gönül eri olarak hizmet etme derdinde olan ve büyük fedakarlık gösteren tüm dervişlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ise Kırşehir'de Ahi Evran'dan, Aşıkpaşa ve Yunus Emre'ye kadar çok sayıda alim ve evliyanın bulunduğunu vurguladı.

Rahmetli Hacı Cevad Efendi'nin de böyle büyük alimlerden biri olduğunu ifade eden Arslan, "Böyle gönül dostlarının Allah sevgisini, insan sevgisini anlattığı sohbetlere her zaman ihtiyacımız var. Onun yolunda ilerleyen ve insanlara faydalı olan herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun." dedi.

HACEV Başkanı Mehmet Canlar da Gönül İnsanı Hacı Cevad Efendi'yi ölümünün 10. yıl dönümünde rahmetle andıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından edilen dua sonrası gelenlere yemek ikramında bulunuldu.

Törene, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Çetinkaya ve Arslan'ın yanı sıra Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mikail Arslan AK Parti Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title