Haberler

Hacettepe Üniversitesi Çocuklar İçin Sağlık ve Sanatı Buluşturdu

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi, çocuklar için sağlık ve sanatı buluşturdu.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi, çocuklar için sağlık ve sanatı buluşturdu.

Hacette İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi tarafından hasta çocukların motivasyonlarını yükseltmek üzere düzenlenen etkinlikte çocuklar; besin süsleme, seramik boyama, egzersiz gibi pek çok faaliyeti gerçekleştirdi.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Özçelik, etkinliğin önemine değinerek, "Sanat toplumdan hiçbir zaman ayrı tutulmamalı. Sanatta sağlık kadar insan sağlığı üzerinde etkili unsurlardan birisidir. Geçmiş zamanlara bakıldığı zaman sanatla tedavi unsurlarının gerçekleştiğini biliyoruz. Bunu biz çağımıza neden uygulamayalım. Hastane de yatan çocuk hastalarımıza bu etkinliği yaptık. Onlara biraz moral verelim, onların yanında refakatçi kalan annelerine moral verelim, hastanemizde çalışan kişilere de sağlık ve sanatı birlikte bir şey yapılacağını gösterelim istedik. Şuan iyi yol aldık diye düşünüyorum, sonu da güzel olacak inşallah" diye konuştu.

Sağlık ve Sanatı buluşturmak üzere yola çıktıklarını kaydeden Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mevlüde Kızıl, "Burada çocuklarımız hedef aldık. Çocuklarımızın hastalık sürecinde, iyileşme sürecinin hızlanması açısından böyle bir etkinliğe ihtiyaçları vardı. Biz de bu nedenle Güzel Sanatlar Fakültemiz ile beraber Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak bir işbirliği çerçevesinde çok güzel atölyeler açtık. Seramik, besin süsleme, origami, boyama etkinlikleri, yoga, egzersiz oyunları hem bunarlı çocukları sağılıklarına kavuşturmak açısından önemli bir psikolojik destek olacak hem de onların motivasyonunu arttıracak burada daha sağlıklı bir zaman geçirecekler. Açılışımız çok güzel geçti ve tüm hızıyla da devam edecek. Gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Hüseyin Özçelik İhsan Doğramacı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title