Haberler

Yozgat Valisi Polat, Üretici Kadınlar Derneği'ni ziyaret etti

Güncelleme:

Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Üretici Kadınlar Derneği'ni ziyaret etti.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Üretici Kadınlar Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette, yapılan çalışmalar hakkında dernek başkanı Hacer Güçlü'den bilgi alan Polat, kadınların ürettikleri ürünleri rafta görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Polat, hedeflerinin her ilçede bir kadın kooperatifinin kurulması ve bu kooperatiflerin satış yapacağı mekanların oluşturulması olduğunu belirterek, "3 olan kooperatif sayımız 14'e yükseldi. Derneklerle beraber 17 oldu. Üreten, istihdam sağlayan bütün kardeşlerimize kapımız her zaman açık. Ürün üretmek önemli ama ürettiğini satmak da çok önemlidir. Satmak için de iyi bir yol çizmemiz gerekiyor. Satış yaparken de Yozgat'ı ve Yozgat ürünlerini tanıtmış olacağız." dedi.

Belediye Başkanı Celal Köse de belediyeye ait bir iş yerini Üretici Kadınlar Derneği'ne tahsis ettiklerini belirterek, "Yozgat'taki dezavantajlı vatandaşların el emekleri ürünlerin burada satarak, hem istihdama hem de aile ekonomilerine katkı sağlamaları için bu organizasyonun içinde olduk." dedi.

Dernek Başkanı Hacer Güçlü ise derneğin 67 üyesi bulunduğunu ancak Yozgat'taki bütün kadınları üye olarak kabul ettiklerini söyledi.

Kadınların evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin fiyatlarını kendileri belirleyerek derneğe getirdiklerini anlatan Güçlü, "Bu ürünler burada satılıyor. Bunun dışında biz de dernek olarak kentin yöresel ürünleri yapıp satıyoruz. Bize destek sağlayan valimize, belediye başkanımıza ve rektörümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bozok Üniversitesi Celal Köse Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title