Haberler

GÖLOVA GÖLÜ, BÖLGEYE HAYAT VERİYOR

Güncelleme:

SİVAS'ın doğusunda şirin görünümü ve tabiatı ile büyüleyen, tarım ve hayvancılığın yanında kenarında bulunan göl ile de turizm başta olmak üzere sulama, avcılık faaliyetlerine de imkan sağlayan Gölova ilçesi;

SİVAS'ın doğusunda şirin görünümü ve tabiatı ile büyüleyen, tarım ve hayvancılığın yanında kenarında bulunan göl ile de turizm başta olmak üzere sulama, avcılık faaliyetlerine de imkan sağlayan Gölova ilçesi; sporcuların, araştırmacıların ve doğaseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor.

Sivas il merkezine 170 km uzaklıkta, Karadeniz ve Karasal iklimin geçiş bölgesindeki Gölova ilçesi Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nin kavşak noktasında bulunuyor. Sivas'ın en az nüfusuna sahip ilçelerinden olan ve son zamanlarda gurbetçilerin sıla turizmi ile rağbet ettiği ilçeye çok sayıda doğasever de kampçılık başta olmak üzere foto safari, olta balıkçılığı, trekking, botla gezinti, bisiklet, dalış gibi aktiviteler gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin uluslararası Önemli Doğa Alanları'ndan (ÖDA) birisi olan ilçede sığırkuyruğu endemik türü başta olmak üzere 50'ye yakın da bitki türü ile Aşağı Tepecik Gölü'ndeki sazlık alanda üreyen dikkuyruk ördekleri görülüyor.

Kuş gözlemcilerinin uğrak alanlarından birisi olan ilçe de angıt, sakarmeke, yeşilbaş, gri balıkçıl, büyük akbalıkçıl, küçük akbalıkçıl, saz delicesi, küçük batağan, bahri, turna, pasbaş patka, elmabaş patka, tepeli patka, kerkenez, örümcek kuşu, çıvgın, söğüt bülbülü, ötleğen, çinte gibi daha birçok tür fotoğraflanabiliyor.

Olta balıkçılığı içinde elzem olan gölde sazan, aynalı sazan, kefal, gümüş, caner gibi balık türleri bulunuyor. İlçe de zaman zaman balık tutma yarışmaları da düzenleniyor.

Hacmi 65,00 hektometreküp alanı ise 4,85 kilometrekare olan Gölova Gölü, 6 bin 150 hektarlık bir alana sulama hizmeti de veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Karadeniz Gölova Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title