Haberler

Haber-Sen'den 'Ptt AŞ' Yasa Tasarısına Tepki

PTT AŞ yasa tasarısının geri çekilmesini isteyen KESK'e bağlı Haber-Sen sendikası, TBMM önünde eylem yaptı.

PTT AŞ yasa tasarısının geri çekilmesini isteyen KESK'e bağlı Haber-Sen sendikası, TBMM önünde eylem yaptı. Eyleme CHP Milletvekili Sakine Öz ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

PTT'yi, Anonim Şirket haline dönüştüren yasa tasarısına tepki gösteren sendika üyeleri, TBMM'nin Dikmen kapısına yürüyerek, "PTT Halkındır, Satılamaz" sloganları attı. Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Beytekin, yaptığı basın açıklamasında, "Sendikamız haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren tüm sendikalarla toplantılar yapmış ve 22 Mart 2013 tarihli toplantıda imzalanan protokol doğrultusunda, Bağımsız Haber-Sen(BASK), Birlik Haber-Sen (Memur-Sen), ve Türk Haber-Sen (Kamu-Sen) ile birlikte 27 Mart 2013 günü ülke genelinde tüm PTT iş yerlerinde tam gün iş bırakma kararı almıştır" dedi. "PTT emekçilerinin bu haklı eylemi, yasa tasarısının yeniden gözden geçirilmesi amacıyla TBMM alt komisyonuna havale edilmesi sağlanmıştır" diyen Beytekin, PTT yönetiminin, iş bırakan emekçileri fişlemeye ve sürgün tehditlerine başladığını öne sürdü. Beytekin, "Sendikamız, bu hukuk dışı işlemlerin baş sorumlusu Genel Müdür Osman Tural ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Erdal Örgen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur" diye konuştu.

Yasa tasarısının bütünüyle geri çekilmesi gerektiğini belirten Beytekin, şöyle devam etti:

"Sendikamız 3 Nisan 2013'de yapılan alt komisyon toplantısında söz konusu yasa tasarısının; kısa vadede taşeronlaştırma, uzun vadede özelleştirme amacına hizmet edeceğini, verilen kamu hizmetinin kar hırsına teslim edilmesine ve pahalılaşmasına yol açacağını, PTT emekçilerine, güvencesiz çalışmayı ve kazanılmış haklarından vazgeçmeyi dayatacağını ifade ederek temel mantığa ve esasına karşı çıktığımızı açıklamıştır."

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemin ardından Haber Sen üyeleri olaysız şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakine Öz Memur Sen İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title