Haberler

Gürsel Tekin Maganda Kursanı Umut' Un Evini Ziyaret Etti

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, parkta kaydırakta oynadığı sırada kimliği belirsiz magandanın açtığı ateşle canından olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın ailesini CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ziyaret etti.

Maganda KURBANI UMUT MECLİSE TAŞINIYOR

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, parkta kaydırakta oynadığı sırada kimliği belirsiz magandanın açtığı ateşle canından olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın ailesini CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ziyaret etti. Baba Ufuk Ceylan'ın, bireysel silahlanmanın önüne geçmek sıraladığı önerilerin bulunduğu mektubu alan Gürsel Tekin, başka çocukların hayatını kaybetmemesi için meclise yeni düzenleme teklifi götüreceklerini söyledi.

Bozyaka semtinde geçen pazartesi saat 22.30 sıralarında 5713 Sokakta meydana gelen olayda, gündüz kaydını Hüseyin Akdak İlköğretim Okulu'na yaptıran 6 yaşındaki Umut Ceylan, akşam da annesi ve ablasıyla oynamak için General Asım Gündüz Parkı'na gitti. Parkta kaydırakta oynadığı sırada Umut, kimliği belirsiz magandanın açtığı ateş sonrasında sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı halde, 'Yanıyor, acıyorö diye feryat ederek annesi Gülhan Ceylan'ın yanına giden talihsiz Umut, kaldırıldığı İzmir Eğitim Hastanesi'nde de hayatını kaybetti.

TEKİN ZİYARET ETTİ

Olayın ardından anne Gülhan Ceylan ve baba Ufuk Ceylan'ın magandanın bulunmasına yönelik çağrıları sonrasında küçük Umut, bireysel silahsızlanmanın simgelerinden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, acılı ailenin evini ziyaret etti. Hem kendisinin hem de devletin koruyamadığı, tek suçu parkta oynamak olan Umut, için konuştuğunu söyleyen baba Ufuk Ceylan, 'Ben, sizlerden meclise sunmanız için şu isteklerde bulunmak istiyorum. Ruhsatsız silah bulundurma ve taşımanın cezai sınırı yükseltilmeli, hapis cezası para cezasına çevrilmeyecek şekilde ilgili kanun yeniden düzenlenmeli. Tüm silahların çekirdek ve mermi kovanlarından bilistik örnekler alınmalı, bunlar dijital ortama kaydedilmelidir. Temiz bir toplum için ruhsatlı silah dahi olsa alkollü iken taşıyan kolluk kuvvetlmeri de dahil ruhsatlarının iptal edileceğine dair hükümler getirilmeli. Bir eğlence, düğün ya da kalabalıkta havaya ateş ederek bir kimsenin ölümüne neden olan kimse, taksir gözönünde bulundurularak 6 aya kadar, olası kest göz önündü bulundurularak da 20 yıla kadar hapisle yargılanabiliyor. Bu tür olaylar, olası kast olarak değerlendirilip öyle yargılanma yapılmalıdır. Bu isteklerim yapılması durumunda magandayla mücadelede etkili olunabilir. Bizler ailece, bunun yerine getirilhmesini bekliyoruzö dedi.

UMUT VESİLE OLACAKTIR

Kendisinin de 16 yıldır silah taşıma ruhsatı bulunduğunu ancak bir kez bile tabancayı beline takmadığını söyleyen Gürsel Tekin ise minik Umut'un, silahsızlanma için vesile olacağına inandığını söyledi. Baba Ufuk Ceylan'ın önerilerinin yazılı bulunduğu mektubu alan Tekin, 'Arkadaşlarımızın zaten bir çalışması vardı. Ailenin bu önerilerinden de yararlanarak çalışmayı tamamlaylıp önümüzdeki günlerde meclise getireceğiz. Başka umutların hayatını kaybetmesini istemiyoruzö dedi.

UMUT İÇİN FUARA AFİŞ ASILDI

Bu arada Umut'un ailesinin isteği üzerine harekete geçen bireysel silahlanma karşıtı olan Umut Vakfı'da, üzerinde 'Umutlar Sönmesinö yazılı afişler hazırladı. Bu afişler, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle, kapılarını 81. kez açan İzmir Fuarı'nda 26 Ağustos ve Cumhuriyet kapılarına asıldı.

POLİSİN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Umut Ceylan'ın maganda kurbanı olmasının ardından katili bulmak için İzmir polisinin sürdürdüğü çalışmaların da devam ettiği bildirildi. Ekiplerin olay yerinden itibaren oluşturdukları alan araştırmasına devam ettikleri öğrenildi. Adres adres dolaşarak olay günü tabanca sesi duyup duymadıkları ve kullanan kişiyi görüp görmedikleri soruldu. Polis yetkilileri ayrıca, olayla ilgili vatandaşların duyarlı davranarak ihbarda bulunmalarını beklediklerini de dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Umut Ceylan Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title