Haberler

Gürsel Tekin: "İş Yerleri İçin de Kira Artışına Sınır Getirilsin ve Stopaj Vergisi Kaldırılsın"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konut kirası artışına getirilen yüzde 25'lik sınırlamanın iş yerleri için de uygulanmasını, stopaj vergisinin kaldırılmasını ya da daha makul bir seviyeye indirilmesini istedi. Tekin, bir düzenleme yapılmazsa yüzbinlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konut kirası artışına getirilen yüzde 25'lik sınırlamanın iş yerleri için de uygulanmasını, stopaj vergisinin kaldırılmasını ya da daha makul bir seviyeye indirilmesini istedi. Tekin, bir düzenleme yapılmazsa yüzbinlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi.

CHP'li Gürsel Tekin, kısa bir süre önce Türkiye'nin barınma sorununu çözemediğine dikkat çekmişti. Tekin, şimdi de konut kiraları için getirilen yüzde 25 artış sınırının bir benzerinin iş yerleri için de uygulanmasını önerdi. Aksi halde çok sayıda iş yerinin kapısına kilit vuracağını belirten Tekin, şunları söyledi:

"AŞIRI KİRA ARTIŞLARINDAN DOLAYI YENİ BİR DÜZENLEME GELDİ AMA BU YETMEZ: Daha önce biz Türkiye'nin kira haritasını açıkladık. Maalesef Türkiye'de çok ciddi bir kira sorunu var. 6,5-7 milyona yakın yurttaşımız barınma sorunu kirayla çözüyor. Türkiye'deki ortalama kira oranları 4 bin 650 lira. Neredeyse asgari ücretin çok üstünde. Son dönemde aşırı kira artışlarından dolayı yeni bir düzenleme geldi ama bu yetmez tabii.

STOPAJ VERGİSİ KALDIRILMALI YA DA ÇOK MAKUL BİR FİYATA İNDİRİLMELİ: Burada asıl sorun çok yüksek olan iş yerleri kiraları. Orada bir düzenleme söz konusu değil. Düzenleme söz konusu olmadığı gibi çok yüksek oranda bir stopaj vergisi var. Derhal bu stopaj vergisinin kaldırılması ya da çok makul bir fiyata indirilmesi gerekir.

YÜZ BİNLERCE ESNAFIMIZ KEPENK KAPATMAYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR: Bugüne kadar milyonlarca esnafımız kepenk kapattı. Aksi takdirde bundan sonraki süreçte de yüz binlerce esnafımız kepenk kapatmayla karşı karşıya kalabilir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title