Haberler

Gürcistan Başbakanı Garibashvili'nin İsrail Ziyareti

Garibashvili, İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Başbakan Netanyahu ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Peres: "Bir tarafta açık bir pencere var bunu ciddiye alıyoruz ve ertelememeliyiz.

Seçimleri kazandıktan sonra ilk yurtdışı ziyaretini İsrail'e gerçekleştiren Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüştü.

Peres, Gürcü lideri kabulünde yaptığı konuşmada, Filistin'le yürütülen barış görüşmelerine atıfta bulunarak, "Bir tarafta açık bir pencere var bunu ciddiye alıyoruz ve ertelememeliyiz. Tarihin dörtnala geçmesine ve bu fırsatın kaçmasına izin vermemeliyiz" dedi.

Ziyaretin önemli bir karar dönemine rastladığını belirten Peres, "Çok kolay olmayan bir durum, nesnel zorluklar var. Bir tarafta açık bir pencere var bunu ciddiye alıyoruz ve ertelememeliyiz. Barış her iki tarafında mirası ve stratejisi. Biliyoruz kolay değil fakat bölgenin bu kısmına barışı getirmek ve doğru sonuca ulaşmak için büyük güç sarfetmeye devam edeceğiz. Tarihin dörtnala geçmesine ve bu fırsatın kaçmasına izin vermemeliyiz" diye konuştu.

Konuk Başbakan Garibashvili de iki ülke arasında ilişkilerin 2 bin 600 yıl önce Yahudilerin Kudüs'ten Babilliler tarafından sürülmesinden sonra ilk kez Gürcistan topraklarına ayak basmalarıyla başladığını hatırlatarak, "Gürcistan küçük ama küresel barışın katkıcısı olan bir ülkedir" ifadesini kullandı.

Görüşmenin ardından Başbakanlık binasına geçen Garibashvili, burada mevkidaşı Netanyahu ile biraraya geldi.

Netanyahu, görüşme öncesi düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail-Filistin barış görüşmelerine yönelik mesajlar vererek, "Başbakan olarak 'barış' dediğim zaman yani gerçek barıştan kastım, Filistinli komşularımızdan beklediğimiz nihai olarak İsrail devletinin varlığını Yahudilerin Yahudi devleti olarak tanımalarıdır. 4 bin yıldır bu topraklardayız. Bu karşılığı bekliyoruz" diye konuştu.

Garibashvili ise Avrupa Birliği (AB) ile yakında yapacakları serbest ticaret anlaşması sonrası iki ülke arasında ticaret ve işbirliğine yeni bir ivme kazandırmayı arzuladıklarını ifade etti. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Şimon Peres Gürcistan İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title