Haberler

Güneydoğu Gazisinin Ev İnşaatı Ruhsatsız Diye Yıkıldı

Güncelleme:

İzmit'in Alikahya Semti'nde oturan Güneydoğu gazisi 25 yaşındaki Kemal Demir'in inşaatına başladığı ev ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

İzmit'in Alikahya Semti'nde oturan Güneydoğu gazisi 25 yaşındaki Kemal Demir'in inşaatına başladığı ev ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

"YIKIM EKİBİ GÜN DOĞMADAN GELDİ"

Alikahya Merkez Mahallesi Yörükler Mevkii'nde 2-B arazisi üzerine yapılan evin inşaatını geçen hafta yıkmak isteyen İzmit Belediyesi ekipleri ile mahalle sakinleri arasında gerginlik çıkarken ekipler döndü. Bu sabah gün doğmadan gelen yıkım ekibi, Kemal Demir'e ait inşaatı iş makineleriyle yıktı.

İKİ OPERATÖR YARALANDI

Bunun üzerine çevrede evleri bulunanlar, Çevik Kuvvet ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi almasına rağmen iş makinelerini taşlayarak iki operatörü yaraladı. Yaralanan operatörler ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

"BEN GAZİYİM BANA YAPILAN BU EZİYETTİR"

Ev inşaatı yıkılan Kemal Demir, 2011 yılında Hakkari'nin Çukurça İlçesi'nde 24 arkadaşının şehit olduğu PKK saldırısında başına şarapnel parçası çarpması isabet etiğini ve gazi olduğunu söyledi. Zorluklarla yapmaya çalıştığı evi belediyenin yıktığını kaydeden Kemal Demir, "Ben gaziyim bana yapılan bu eziyettir" dedi.

"MADEM EVLER KAÇAK O ZAMAN HİZMET DE GETİRMESİNLER"

O bölgede evi bulunanlardan Cafer Gökbudak da "Madem evlerimiz kaçak neden buraya elektrik, su ve parke taşı döşüyorlar. O zaman hizmet de getirmesinler. Sabah insanlar uyurken gelip yıkım yapıyorlar" diye tepki gösterdi.

"BU NASIL BİR OLAY ANLAMIYORUM"

Ev sahiplerinden Ceyhun Şimşek de "1997 yılında bu mahalleye iki katlı ev yaptım. 2012 yılında da üzerine kat çıkınca bana orman arazisine ev yaptığım gerekçesiyle ceza geldi. Bu nasıl bir olay anlayamıyorum" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Kemal Demir Alikahya Politika Güncel Haberler

title