Haberler

Güneydoğu'daki Elektrik Kesintileri

DEDAŞ sözcüsü Üstün: "Kaçak kullanımı önlemek için mücadeleye devam edeceğiz" (Elektrik kesintileri) "Klimalar ve sulama motorlarının aynı anda çalıştığı zaman diliminde hiçbir şebeke bunu taşımıyor"

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Mardin, Batman ve Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerine ilişkin, "Problemimiz kayıp kaçak. Kaçak kullanımı önlemek için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Gazetecilere verilen iftar yemeğinde konuşan Üstün, DEDAŞ olarak kaçak elektrik kullanmayan abonelerin hakkını korumak için kayıp kaçakla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Ticari bir şirket olarak satın aldıkları elektriğin bedelini ödemek için abonelere verdikleri elektriğin bedelini tahsil etme zorunda olduklarını belirten Üstün, "Bir abone elektriği ücretsiz olarak kullanıyorsa bedelini devlet ödemiyor. Şuan var olan sistemle bu bedeli Türkiye'nin dört bir yanında bulunan aboneler ödüyor. Problemimiz kayıp kaçak, bunu düşürmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Kaçak kullanımı önlemek için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine bölgedeki elektrik kesintilerini de değerlendiren Üstün, şunları kaydetti:

"Klimalar ve sulama motorlarının aynı anda çalıştığı zaman diliminde hiçbir şebeke bunu taşımıyor. Bu şebekenin taşımadığı durumlarda da bu sistem çok fazla yük taşıyamıyor. ve taşıyamadığı yerde de bir hattın külliyen yanması ya da trafonun patlaması yerine sistem kendini kapatıyor. Bölgenin çok fazla çektiği enerji yüzünden Türkiye'deki bütün enerji dengelerini bozuyoruz. Bu, elektrikte dalgalanmalara neden oluyor. Bu dalgalanmalar yüzünden bazı sanayiciler üretim yapamıyor. Bu bazen o kadar şiddetleniyor ki Ankara ve İstanbul'dan da hissediliyor. Bu yüzden bazen kesintiler DEDAŞ kaynaklı olmayabilir. Elektriği bize veren Türkiye Elektrik İdaresi AŞ kaynaklı da olabiliyor."

Üstün, kaçak elektriğin bedelinin devlet tarafından ödendiği algısının yanlış olduğunu vurgulayarak, bedelin sadece bir kısmının oluşturulan havuzdan ödendiğini, yüzde 25 kayıp kaçağı ile devletin ödediği oranın arasında kalan kısmı kendilerinin ödediğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Mehmet Gökay Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (1)

(-D:

sularını da kesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title