Haberler

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 200 top mermisi! Acil durum ilan edip tahliye emri verdiler

Güncelleme:

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Yeonpyeong Adası'nın kuzeyinden yaklaşık 200 top mermisi fırlattığını açıkladı. Güney Kore provokasyon olarak nitelendirdiği olayın ardından bölgedeki vatandaşları tahliye etti.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yaklaşık 200 top mermisi ateşlediğini bildirdi. Saldırının ardından Yeonpyeong Adası'ndaki sivillere tahliye emri verildi. Açıklamada, top mermilerinin fırlatılmasının askeri provokasyon olarak değerlendirildiği vurgulandı.

GÜNEY KORE SINIRLARINA 200 TOP MERMİSİ FIRLATTILAR

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Kuzey Kore, Güney'in batı sınırında bulunan Yeonpyeong Adası'nın kuzeyindeki Deungsan Burnu'ndan yerel saatle 09.00'dan 11.00'e kadar yaklaşık 200 top mermisi fırlattı. Mermiler, Kuzey Kore ile fiili deniz sınırı olan Kuzey Sınır Hattı'nın kuzeyindeki tampon bölgeye düştü.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin 200 top mermisi fırlattığını bildirdiKuzey Kore lideri Kim Jong-un

TAHLİYE EMRİ VERDİLER

Güney Koreli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Yeonpyeong Adası'ndaki sivillere tahliye emri verildiği bildirildi. Açıklamada, top mermilerinin fırlatılmasının askeri provokasyon olarak değerlendirildiği vurgulandı.

İLİŞKİLER BİR HAYLİ GERGİN

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Seul'ün Kuzey Kore'yi "düşman" ilan ettiğini belirterek iki ülkenin birleşmesinin "mümkün olmadığını" vurgulamıştı. İki ülke arasındaki ilişkilerde "köklü değişiklik" çağrısında bulunan Kim, Güney Kore ve Kuzey Kore'nin "savaş halindeki iki düşman ülke" haline geldiğine dikkati çekmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Kore Güney Kore Kuzey Kore Kore Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Kadir:

3 dünya savaşını sen mi başlayatacaksın ağabey, ne yapacaksan bir an önce yap, dünyada yeni düzenin alması için büyük bir savaş şart

40
27
yanıtYanıtla
özgür yorulmaz:

Gazze haberlerine baktın mı hiç nereye saklanacaksın acaba?

yanıt5
yanıt5
Sessiz ciglik:

Sular isinmaya devam ediyor. Ahmak olmasaydi insan, tüm zaferler dostca kazanilirdi

32
7
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Amerikan ajanı bu çatlak tombik ..

7
11
yanıtYanıtla
virtueslife:

Bu tombul yaramaz oğlan bu senenin savaşı başlatacak kişi herhalde.her sene bir yerde savaş çıkıyor.Geçmişin sorunları günümüzün savaşlarıdır.Onun için çocuklarınıza güzel ilişkileri olan güzel bir ülke bırakın.Kendinden sonrakileri düşünmeyen bencil liderlere oy vermeyin.

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title