Haberler

Gündem Özeti / 7 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halit El Atiye'yi kabul edecek.

(Ankara/15.00/17.45)

EKONOM

1- TÜİK, 2015 yılı kültürel istihdam verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, JW Marriott Otel'de AB büyükelçileri ile bir araya gelecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30/10.45)

2- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında başlayacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs müzakerelerinin açılışına katılarak, basın toplantısı düzenleyecek.

(Mont Pelerin)

3- KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Dünya Turizm Fuarı'na katılacak.

(Londra)

4- Fransa'nın Ortadoğu özel temsilcisi Pierre Vimont, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Kudüs)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

6- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Gülce Sanat Grubu'nun, Tahayyül Gelenekli Türk Sanatları Sergisi, 7-30 Kasım 2016 tarihleri arasında Eyüp Belediyesi binasında açılacak.

(İstanbul/13.30)

2- Metin Altıok Şiir Ödülü, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak törende sahibini bulacak.

(İstanbul/19.30)

3- Şehir Tiyatroları Şahane Züğürtler oyunu galası Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak.

(İstanbul/20.30)

SPOR

1- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. haftasında 12 Kasım Cumartesi günü Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ilk çalışmasını Antalya'da kamp yaptığı otelin sahasında gerçekleştirecek.

(Antalya/19.30)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 5. hafta, TOFAŞ-Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş-Fenerbahçe maçlarıyla sona erecek.

(Bursa/19.00/İstanbul/21.00)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3. haftanın son maçında Beşiktaş ile Adana ASKİ, Beşiktaş Akatlar Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/19.00)

4- Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 12. hafta, Bayburt Grup Özel İdare-Çorum Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

(Bayburt/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beştepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title