Haberler

Gündem Özeti / 18 Ağustos 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

(Ankara/10.00)

2- CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba'nın da bulunduğu CHP heyeti, Silopi'deki deprem konutları ve çadırlarda kalan Yezidileri ziyaret edecek, yardım malzemesi ulaştıracak.

(Şırnak/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ve Filistinli gruplar arasında uzatılan ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs-Gazze-Ramallah-Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam-Halep)

3- Irak'taki çatışmalar ve hükümet kurma çalışmalarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından gösterilerin merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan kanlı baskının yıl dönümünde ülke genelinde "Talebimiz Kısas" adı altında düzenlenen gösteriler izleniyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 130 sanığın yargılandığı "Hapishaneler baskını" davasının duruşması yapılacak.

(Kahire)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

SPOR

1- Avrupa Yüzme Şampiyonası Almanya'da sürüyor.

(Berlin/10.30)

2- Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda İngiliz ekibi Arsenal ile 19 Ağustos Salı günü yapılacak ilk maç öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Beşiktaş, hazırlıklarını tesislerde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/17.00/18.00/19.45)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Taner Yıldız Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title