Haberler

Gümüşlük'teki Antik Kentte 13 Kaya Mezar Bulundu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesi'nde üç hafta önce başlatılan kurtarma kazılarında gün ışığına çıkartılan 13 kaya mezarın Helenistik dönemde Myndos Kenti'nde yaşayan soylu bir aileye ait olduğu belirlendi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesi'nde üç hafta önce başlatılan kurtarma kazılarında gün ışığına çıkartılan 13 kaya mezarın Helenistik dönemde Myndos Kenti'nde yaşayan soylu bir aileye ait olduğu belirlendi. Kazılarda elde edilen ve aralarında bakır bir aynanın da bulunduğu 100'e yakın eser, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde koruma altına alındı.

Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti sınırları içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin üç hafta önce başlattığı kurtarma kazıları tamamlandı. Arkeolog Hande Savaş başkanlığında yürütülen çalışmalarda yaklaşık 30 dönüm arazi üzerinde bulunan Helenistik Döneme ait 13 kaya mezarının, Antik Myndos Kenti'nde yaşayan soylu bir aileye ait olduğu saptandı. Mezarlarda bulunan ve aralarında bir kadına ait olduğu belirlenen 2 bin 300 yıllık bakır bir ayna ile aynı döneme ait toprak kap, yüzük taşları, kandil ve sikkeler Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde koruma altına alındı. Bazı eserlerin konservasyonuna başlandı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, mezarların sur duvarının içinde kalması ve yan yana korunaklı biçimde yapılmasının soylu bir aileye ait olduğunu gösterdiğini belirterek şöyle dedi:

"Antik Myndos Kenti, tarihte Sezar'ın katillerinin yani Brütüs ve Casius'un saklandığı zengin bir kent. Aynı zamanda Ege'nin en önemli liman kentlerinden biri. Bu mezarların yanı sıra, kentin en önemli tiyatrosunun yerini tespit etmiş bulunuyoruz. Kamulaştırma çalışmalarından sonra bu dev tiyatroyu gün ışığına çıkarmak için çalışmalara başlayacağız."dedi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşlük Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title