Haberler

Gümrükçüler 'Oda' Olmak İstiyor

Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek, 14 yıldır bağımsız Gümrük Odası olmak için mücadele ettiklerini, bu konuda kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek, 14 yıldır bağımsız Gümrük Odası olmak için mücadele ettiklerini, bu konuda kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Dünya Gümrük Günü nedeniyle bir açıklama yapan Dernek Başkanı Baki Şimşek, 2000 yılında yayınlanan Gümrük Kanunu'nda bir meslek odası kuruluncaya kadar dernek olarak faaliyet gösterme maddesinin olduğunu hatırlattı. Aradan geçen 14 yıla karşın hala oda olamadıklarını belirten Şimşek, Bizim amacımız biran önce bağımsız bir Gümrük Odası olabilmek için otoriterlerin, bürokratların ve sayın Bakan Hayati Yazıcı'nın verdiği sözde durarak bizim biran önce odalaşmamızı sağlamasıdır. Bunu kendisinden bekliyoruz. Aradan 14 yıl geçti. Hala dernek olarak faaliyetine devam ediyoruz ve meslek odası olamadık. Bu bizim beceriksizliğimizden değil bu zaman kadar hazırlanmış olan kanun tekliflerinin daha Başbakanlıkta iken hükümetlerin düşmesi ile kadük olmasından kaynaklanıyor. O zaman bunun önünde bir engel var dedi.

Kollukta ve yargıda ihtisaslaşmış gümrük konusu ile ilgili mahkemeler olmadığına vurgu yapan Şimşek, gümrük müşavirlerinin yetkileri olmamasına rağmen büyük bir sorumluluk altındaymış gibi kolluğa ve yargıya günah keçisi gibi gösterildiğini savundu. Şimşek, Üzülerek söylüyorum iki yıllık bir gümrük muhafazanın hazırladığı bir fezleke ile arkadaşlarımız sanki organize suçun ortağıymış gibi gösterilmektedir. Dernek olarak buna tepki gösteremiyoruz. Dernek olarak üyenizin hakkını korumak için tek başına dava açamıyorsunuz. Ama meslek kuruluş haline geldiğiniz zaman odanızın, üyenizin bütün hak ve menfaatlerini gözetip korumakla yükümlü olacaksınız. Bizim bütün derdimiz oda olmak. Odalaşmak ve sürdürülebilir bir disiplin içerisinde şu anda gündemde olan yolsuzluk ve rüşvet gibi bir takım sıkıntıların muhatabı olmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu güne kadar yüksek sesle dile getirmeye çalıştık. En son bunu bir ilanla kamuoyuna duyurmaya ve otoriterlerin de dikkatini çekmek istedidiye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Gümrük Günü Baki Şimşek Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title