Haberler

Gülerce: Türkiye İçin Hasar Tespit Vakti

Güncelleme:

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce Başbakan Erdoğan'a eleştirilerinde cemaati suçlamaktan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce Zaman Gazetesi'ndeki köşe yazısında "Yangın tahminlerin de ötesinde büyük ve hızla yayılıyor. Mesele artık "hükümet-cemaat meselesi' olarak izah edilemeyecek boyutlarda. Emniyette ve yargıda, telafisi giderek zorlaşan ayrışmalar mayalanıyor" dedi.

-KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ KAR LASTİKLERİ TAKMAYA BENZİYOR-

Kabine değişikliklerini, "Geniş çaplı da olsa, kabine değişikliği gidişatı belki frenletebilir ama yangını söndürmeye yetmez. Kabinedeki değişiklik kar lastikleri takmaya benziyor. Sürüş emniyeti için acil bir tedbir, ama yol emniyeti, sürücü hataları, hava şartları, karşı yöndeki sürücü davranışları hesaba katılıyor mu?" diye yorumlayan Gülerce, "Hasar tespit raporlarını, hükümet, cemaat için değil Türkiye için yapmalıyız. Çünkü asıl zararı hükümet ya da Hizmet değil, ülkemiz, insanımız, geleceğimiz görecek. Bir limana sığınmalıyız. Sağduyu, ortak akıl ve hukukun üstünlüğü limanı Bunu ancak hükümetin basiretli tavrı sağlayabilir. Acil tedbirlere, tansiyonu hızla düşürmeye ihtiyaç var. Yaşanmış bütün krizlere bakılsın, hiçbir hükümet bu kadar çok cephede problemle baş edemez" dedi.

"İTHAMLARA BİR SON VERİLMELİDİR"

Gülerce'nin yazısından bazı önemli satırbaşları şöyle: "Kanaatimce Sayın Başbakan'ın ilk yapması gereken; artık Hizmet hareketini hedef göstermekten vazgeçmesidir. Bazen ima ile bazen aleni ithamlara bir son vermelidir. Kasetler, dinlemeler, paralel devlet kurmalar başta olmak üzere müminlerin asla tevessül etmeyeceği ahlaksız işleri, koskoca bir camiaya hamletmekten vazgeçmelidir. İktidar, şikâyet makamı değildir. İddia ettiklerinizi yapanları -kimse onlar- Allah aşkına gözlerinin yaşına bakmadan hukuk içinde cezalandırın. Bunu yapmayıp, her gün milyonlarca mümini rencide etmeniz, onların "iftiraya uğruyoruz, hem de Başbakan tarafından' diyerek yaralanmalarına yol açmayınız.

"ŞEFFAFLIKLA İLGİLİ ACİL YASA DEĞİŞİKLİĞİN İMECLİSE GETİRİNİZ"

"Sayın Başbakan, Hizmet cephesinde vuruşmayı artık bırakınız. Enerjinizi ve gayretinizi, hukukun üstünlüğü limanına demirlemeye harcayınız. Dünyada yolsuzluklarla nasıl mücadele ediliyorsa hızla onları uygulayınız. Şeffaflıkla ilgili acil yasa değişikliklerini Meclis'e getiriniz. Siyasî hayatta büyük depremin habercisi, en yakın dostların küstürülmesi, onların ağır ithamlarla lidere tepki vermesidir. Erdoğan Bayraktar ve İdris Naim Şahin'in tepkilerine parti yönetiminden izahlar getirilebilir. İktidara yakın gazeteler kılıf da dikebilir. Ama vakayı ortadan kaldırmaz. Bu iki bakan tepkisini, bir alarm kabul etmek daha isabetli olur.""

HÜKÜMETLE UĞRAŞMAK İSTİKRAR İÇİN ÇIRPINANLARIN İŞİ OLAMAZ"

Gülerce, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile uğraşmanın, iktidarın elini ayağına dolaştırmanın; ömür boyu istikrar, huzur, kardeşlik için çırpınmış insanların işi olamayacağını belirterek, "Sıçrama rampasındaki Türkiye'nin önünü kesmek ihanettir. Kim bu konuda hükümete çelme takmaya çalışıyorsa, kim bunun için başkalarıyla işbirliği yapıyor, geleceğimize kastediyorsa Allah onlara fırsat vermesin" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Gülerce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (2)

ZEKİerguckaucuk@hotmail.com:

SEN KİMSİN BAŞBAKANA AKIL VERİYORSUN HAİN EKONEMİYİ BATIRDINIZSİZİN GİBİLERİ KOVACAKSIN BU ÜLKEDEN DOĞRU AMERİKAYABU VATANI SEVSENİZ BÖYLE YAPMAZSINIZ

4
0
yanıtYanıtla
amiryucedagli@hotmail.Com:

utanmazlar. bir de cikmis konusuyor..bu yaptiklarinizi millet unutmayacak! hizmete en buyuk zarari siz kendiniz verdiniz.!

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title