Haberler

Güler ile Çağlayan İstifa Etti

"Büyük Rüşvet" operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevlerinden istifa etti.

"Büyük Rüşvet" operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevlerinden istifa etti. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından, Türkiye bu sabaha iki istifa haberiyle uyandı.

İlk istifa, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan gelirken, dakikalar sonra bu kez İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Her iki bakanın oğlu, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanmış, bakanların, soruşturmaya ilişkin operasyonların hemen ardından Başbakan Erdoğan'a sözlü olarak istifalarını sundukları belirtilmişti.

-ERDOĞAN BAKANLARI EVİNDE TOPLADI-

Başbakan Erdoğan, Pakistan dönüşü evinde bazı bakanlarla bir araya geldi. Başbakan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu bakanlarla evinde bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

-İLK İSTİFA ÇAĞLAYAN'DAN-

Oğlu ve bazı yakın çalışma arkadaşları, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Ekonomi Bakanı Çağlayan, istifasını kısa bir yazılı açıklamayla duyurdu. Bakan Güler, Çağlayan'dan dakikalar sonra istifa etti.

-OĞLUM VİLLASINI SATTI--

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Büyük Rüşvet" operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu söylemişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Salih Kaan Çağlayan Barış Güler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title