Haberler

Güler Artuk Üniversitesinde Gençlerle Halay Çekti

Artuk Üniversitesi Tarafından Düzenlenen 1. Bahar Şenliklerine Katılan İstanbul Eski Valisi, Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Muammer Güler Gönçlerle Halay Çekti.

Artuk üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Bahar şenliklerine katılan istanbul eski valisi, ak parti mardin milletvekili adayı muammer güler gönçlerle halay çekti. Mardin'e has pilavın ikram edildiği festivalde Artuk Üniversitesinin gelişmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapacağını ifade eden Güler "Üniversitemizin gelişmesi ve Mardin'e katma değer sağlaması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

Geçici olarak Edebiyat Fakültesi Ek Binası olarak hizmet verecek olan ve daha sonra Mardin MYO'nun hizmetine geçecek olan Prefabrik ek bina açılış töreni ve 1. Bahar Şenliklerinin açılışına katılan Mardin Milletvekili adayı Muammer Güler üniversitelerin kent kimliğinin gelişmesinde ve vizyon kazanmasında önemli rol oynadığını ifade ederek "Ak Parti iktidarları tarafından önü açılan üniversitelerimiz bu gün ülke sorunlarının çözüme kavuşmasında da önemli rol oynamaktadır.

Artuk Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünde Kürtçe ve Süryanice dillerinin öğrenimine imkân verilmektedir. Dil sayısının arttırılması ve yaşayan dillerin yaşatılması için Artuk Üniversitesinin daha önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum.

Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağını ve üniversitenin kendi kampüsünde öğrenci sayısının da artarak gelişmesi için ben ve ekibim her türkü çalışmayı yapacak, Artuk Üniversitesi bütçesinin arttırılmasını sağlayacağız. Bugün özellikle kız çocuklarımızın yurt sorunu bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumunun Mardin'de yüksek standartlarda kız ve erkek yurtları inşa etmesi için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Artuk Üniversitesinde düzenlenen törene Mardin Vali Yardımcımız Şenol Koca, Ak Parti Mardin Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Rektörümüz Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Oflaz, Belediye Başkanımız Av. Mehmet Beşir Ayanoğlu, Ak Parti Milletvekili adaylarından Abdurrahim Akdağ, Ahmet Karahan, Edip Demirdağ, AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, Marsev Mardin Şubesi Başkanı Salahattin Bilirer, Üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Ek bina açılışı ve bahar şenliklerine katılan Muammer Güler Mardin sevdalısı olduğunu da sözlerine ekleyerek "Ben Mardinliyim ve Mardin sevdalısıyım. Mardin'de Üniversite olması bizim sevdamızdı. Mardin Artuklu Üniversitesi ile sevdamız pekişiyor." dedi.

Güler, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Mardin'e ve Türkiye'ye barış, kardeşlik adına katkı sağladığını ifade ederek kentimizi ileriye götürecek olan MAÜ' ye her zaman sahip çıkacağını sözlerine ekledi. Üniversite temsilcisi öğrencilerle de görüşen Güler; Artuk Üniversitesi öğrencilerinin en kısa zamanda yurt sorunlarının çözme sözü verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title