Haberler

Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Coşkuyla Karşılandı

Uzun ve Tartışmalı Bir Süreçten Sonra Gerçeleşen Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı Seçilmesi Tüm Türkiye'de Sevinçle Karşılandığı Gelen Bilgiler Arasında.

Uzun ve tartışmalı bir süreçten sonra gerçeleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül’ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi tüm türkiye'de sevinçle karşılandığı gelen bilgiler arasında.

Özllikle Mecliste kendisine oy vermeyen DTP nin aksine doğu illerinden gelen kutlama haberleri şaşkınlık yarattı.

Bu İller gibi şaşkınlık yaratan bir diğer il ise CHP nin kalesi sayılan İzmir

İşte seçimin hemen arkasından gelen kutlama haberleri:

KAYSERİ

Kayseri'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olması nedeniyle düzenlenen şehir merkezindeki kutlamalar İstiklal Marşı ve hemen ardından Onuncu Yıl marşının okunmasıyla başlandı.

Marşlar okunurken şelale şeklinde havai fişek gösteride dikkat çekti. Tam bu sırada kale duvarlarına yansıtılan Atatürk portresi, 'Kayseri' yazısı ve Cumhurbaşkanlığı forsu silüetleri farklı görüntü oluşturdu. (Cihan Haber Ajansı) 2 saat önce..

İZMİR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 3. tur oylamasının ardından 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdüllah Gül adına İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda 101 pare top atışı yapıldı.

11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan cumhurbaşkanlığı mazbatasını aldıktan sonra TBMM'de gerçekleştirdiği yemin törenine müteakip İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda 101 pare top atışı yapıldı. Ege Ordu Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen top atışını vatandaşlar büyük ilgiyle izledi. Gerçekleştirilen top atışını izlerken çok heyecanlandıklarını ifade eden vatandaşlar, 'Cumhurbaşkanımızın sorunsuz bir şekilde seçilmesine çok sevindik. İnanıyoruz ki Abdullah Gül, bütün Türkiye'yi kucaklayacaktır. Hükümetimizle uyumlu bir çalışma göstererek, ülkemizi daha ileri taşıyacaktır. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'yi gerçekten çok iyi tanıyan ve Türkiye'de başarılı işler yapmış bir siyasetçidir. Bundan sonraki hayatında da Türkiye'yi içerde ve dışarıda en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz' diye konuştu.

ADIYAMAN

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün 11. cumhurbaşkanı seçilmesi, Adıyaman'da vatandaşlar tarafından davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlanırken, belediye de havai fişek gösterisi yaptı.

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün TBMM'de yapılan 3. tur oylamada 339 oy ile 11. cumhurbaşkanı seçilmesi Adıyaman'da vatandaşlar tarafından davul-zurna eşliğinde halay çekerek kutlandı. Adıyaman Fatih Mahallesi'nde 7'den 70'e herkes mahallede toplanırken, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kaleden 11 pare top atışı yaptırdı. Fatih Mahallesi 610. sokakta toplanan mahalleliler gece geç saatlere kadar davul ve zurna eşliğinde Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığını kutladılar. Kadın-erkek, genç-yaşlı onlarca vatandaş halay ve zılgıtlar eşliğinde Abdullah Gül'ün yeni görevini kutladılar. (Cihan Haber Ajansı) 3 saat önce.. [973565]

SİİSRT

Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi Siirt'te de sevinçle ve memnuniyetle karşılandı. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, 'Abdullah Gül'ün seçilmesini büyük bir onurla izledik. Bu demokrasinin yerleştiğinin bir göstergesidir. Ülkeye hayırlı ve uğurlu olsun. İnşaallah ülkemizin önünde güzel günler olacaktır. Halkımızın adına, milletimizin adına çok sevindik.' dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Taceddin Lale, 11. Cumhurbaşkanlığı'na Abdullah Gül'ün seçilmesi Türkiye için dünya için çok önemli bir gelişmedir. Halk kazanmıştır. Milletin iradesi kazanmıştır. Gül'ün Türkiye'de yaşayan 72 milyon insanı kucaklayacağına inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.' dedi. (Cihan Haber Ajansı) 28.08.2007 18:01 [973191]

MARDİN

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün 11.Cumhurbaşkanı seçilmesi Mardin'de de sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk 2 turda istenilen oyu alamayan ve üçüncü turda gerekli oyu alarak Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'e Mardin'den büyük destek geldi. (Cihan Haber Ajansı) 28.08.2007 17:02 [973067]

ZONGULDAK

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, Zonguldak'ta 11 pare top atışıyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül için Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binası önünde 11 pare top atışı yapıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 'Yeni Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül oldu. Ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun' dedi.

(SD-AK-CC-Y) (İhlas Haber Ajansı) 28.08.2007 18:42 [973297]

ADANA

Adana'da bir esnaf, Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesini vatandaşlara gül, güllü lokum, kolonya ve bici bici ile üzerinde fotoğrafı bulunan tişört dağıtarak kutladı.

Adanalı Bekir Fevzi Yıldırım, iş yerinin önünde açtığı tezgahta yoldan geçen vatandaşlara gül, güllü lokum, güllü kolonya, güllü bici bici ve Abdullah Gül'ün ismi ve fotoğrafı bulunan tişörtleri dağıtarak Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini kutladı.

Yıldırım, Abdullah Gül'le Türkiye'de yeni bir devir başladığını belirterek, 'Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıyla ülkemize bereket geldi. Uzun süredir başgösteren kuraklık yerini yağmura ve berekete bıraktı' dedi.

(HT-AB-MEF-Y) (İhlas Haber Ajansı) 28.08.2007 18:24 [973242]

GAZAİANTEP

Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi, Gaziantep'te 21 pare top atışıyla kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi 3. tur oylamasında 339 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül için Gaziantep'te 21 pare top atışı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen top atışı, tarihi Gaziantep Kalesi'nde gerçekleştirildi. TBMM'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımının tamamlanmasının ardından görevliler tarafından hazırlanan toplar ateşlendi. Kentin birçok bölgesinde duyulan top atışları ilgiyle izlendi.

Kalede top atışlarını izleyen vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı'nın Abdullah Gül olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, 'Gaziantep, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini 21 pare top atışıyla karşılamıştır. Türkiye'ye ve dünyaya hayırlı olsun' dedi.

(HD-CC-CC-Y) (İhlas Haber Ajansı) 28.08.2007 18:43 [973301]

Serra Timur

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title