Haberler

Grup Yorum: AKP'nin Polisi Ailelere Baskı Yaparak Umudun Çocukları Orkestrası'nı Dağıtmaya Çalışıyor

Grup Yorum, "AKP'nin polisinin" ailelere baskı yaparak Umudun Çocukları Orkestrası'nı dağıtmaya çalıştığını savunarak, "Bütün çabalarınız boşuna. Kendinizi paralasanız da bu orkestraları çoğaltacağız ve korktuğunuz o müzik ordusunu kuracağız. Çocuklarımızı yozluğun batağından sanatımızın gücüyle çekip alacağız" açıklamasında bulundu.

Grup Yorum, "AKP'nin polisinin" ailelere baskı yaparak Umudun Çocukları Orkestrası'nı dağıtmaya çalıştığını savunarak, "Bütün çabalarınız boşuna. Kendinizi paralasanız da bu orkestraları çoğaltacağız ve korktuğunuz o müzik ordusunu kuracağız. Çocuklarımızı yozluğun batağından sanatımızın gücüyle çekip alacağız" açıklamasında bulundu.

Grup Yorum, yaptığı açıklamada, bu düzenin çocuklara yoksulluktan başka bir şey vermediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yoksullaştırarak küçük yaşta çalışmaya zorluyor. Çalışma yaşını yeni yasalarla sürekli aşağılara çekiyor. Okula gidenlere doğru dürüst bir eğitim vermiyor. Güzel bir gelecek vadetmiyor. Derme çatma bir eğitimle, sağlıksız beslenmeyle, ağır şatlarda çalışma zorunluluğuyla büyüyor çocuklarımız. Kültürle sanatla hemen hiç ilişkisi olamıyor. Bunun için ne zamanı, ne de maddi imkanı olabiliyor. Bırakın bir enstrüman çalmayı, resim yapmayı, tiyatro oynamayı; doğru dürüst bir konser izleyemiyor, bir sinemaya, tiyatroya izleyici olarak da gidemiyor. Mahallelerde, sokaklarda kendi kaderine terk ediliyor. Çeteleşmeye itiliyor. Uyuşturucu kullanımı ilköğretim okullarına kadar girmiş durumda. Çocuklarımız gencecik yaşlarında çetelerin, mafyaların ellerinde, uyuşturucuyla, kumarla zehirleniyor."

-"HALKIN ÇOCUKLARININ NELER YAPABİLECEĞİNİ HERKESE GÖSTERECEĞİZ"-

Okmeydanı'nda Umudun Çocukları Orkestrası'nı kurduklarını ve kemandan viyolaya, çellodan flüte, kontrbastan piyanoya tüm klasik müzik enstrümanlarını ve bağlamadan ritime halk müziği enstrümanlarını ücretsiz olarak dağıtıp, eğitimi ücretsiz olarak verip, onları hiçbir maddi sorumluluğa sokmadan bir çalışma yapmak istediklerini kaydeden Yorum, bu çağrıya 100 kadar çocuğun karşılık verdiğini ve çalışmalara 2 ay önce başladıklarını hatırlattı. Bu orkestra ile önce Okmeydanı'nda, ardından diğer mahallelerde, şehirlerde ve daha sonra diğer ülkelerde konserler vereceklerini vurgulayan Yorum, şunları dile getirdi:

"Onlarca, yüzlerce orkestradan oluşan devasa bir orduya dönüşeceğiz. Halkın çocuklarının fırsat verildiğinde neler yapabileceğini herkese göstereceğiz. Biz bu çalışmamızı yaparken ailelerimizden bilgiler gelmeye başladı. Polis orkestradaki çocukların evini arıyordu. Kimilerini emniyete çağırmışlardı. Görüştükleri aileleri korkutmaya, tedirgin etmeye çalışıyor, çocuklarını bu orkestraya göndermemeleri için "telkin' ediyorlardı. Çocuklarının müzik eğitimi adı altında terörist olarak yetiştirileceğini, canlı bomba yapılacağını anlatıyorlardı. Bu kadar korkak, bu kadar aciz, bu kadar zavallı AKP'nin polisi. Kendileri bir imkan vermediği gibi, bu imkanı başkaları verdiğinde onu dağıtmaya çalışıyor. Mahallelerdeki uyuşturucu çetelerine hiçbir şey yapmayan polis, kurduğumuz orkestraya gelmemeleri için canhıraş çalışıyor. Böylece memleketi kurtarmış oluyor. Biz hiçbir şeyi gizlemiyoruz. Evet biz sosyalistiz, devrimciyiz. Göğsümüzü gere gere söylüyoruz bunu. Elbette ki çocuklarımıza bir yandan müzik eğitimi verecek, bir yandan enstrümanlarında en iyi eğitimi almalarını sağlayacak, bir yandan düzeninizin pisliklerini anlatacağız. Çocuklarımızın onurlu, erdemli, mutlu, umutlu, vatanına, halkına bağlı, güçlü, kendine güvenli insanlar olmaları için çalışacağız. Siz neyi anlatabilirsiniz çocuklara? Oraya gitmeyin de mafyacı mı olun diyeceksiniz? Oraya gitmeyin de çeteleşin mi diyeceksiniz? Bilgiden yoksun, eğitimsiz, öz güvenini kaybetmiş olarak yetişin mi diyeceksiniz? Ne verebilirsiniz çocuklarımıza açıklayın. En fazla ağababalarınızın çocukları gibi hırsız olmalarını öğütleyebilirsiniz. Siz çocuklarınızı hırsız olarak yetiştirebilirsiniz, halkın varlıklarını çalın çırpın, ayakkabı kutularında saklayın, biz sizi koruruz diyebilirsiniz. Bu onursuzluk sizindir. Biz çocuklarımızı böyle yetiştirmeyeceğiz. Berkin'i hiç acımadan vuran, onu vuran canileri aylarca saklayan siz mi meraklanıyorsunuz çocuklarımız için? Uğur Kaymaz'ı, İrfan Ağdaş'ı sokak ortasında infaz eden siz mi düşünüyorsunuz çocuklarımızın geleceğini? Utanmazlar, arlanmazlar, reziller. Önce elinizdeki çocuk kanını bir temizleyin."

Bütün çabaların boşuna olduğuna dikkat çeken Yorum, "Kendinizi paralasanız da bu orkestraları çoğaltacağız ve korktuğunuz o müzik ordusunu kuracağız. Çocuklarımızı yozluğun batağından sanatımızın gücüyle çekip alacağız. Yaydığınız ahlaksızlığı, çeteleşmeyi, umutsuzluğu, sefaleti ve sizi ezip geçeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Grup Yorum Okmeydanı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title