Haberler

Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Uzaktan Kumandalı Mayının Patlatılması Sonucu Şehit Olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın Cenazesi, Tokat'ın Turhal İlçesinde Gözyaşları ve Dualarla Toprağa Verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde, Şehit Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle terör örgütü aleyhine slogan atan vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı. Turhal Kesikbaş Camisi'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, AK Parti Tokat Milletvekilleri Osman Demir, Hüseyin Gülsün, Zeyid Aslan, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, 48. Piyade Alay Komutanı Kıdemli Albay Nigail Guzey, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında belediye binası önündeki alana getirildi. Burada şehidin annesi Döne Okur ve kardeşleri gözyaşı döktü. Törende konuşma yapan Yarbay Tamer Tengiz, bir vatan evladını kaybetmenin acısı içinde olduklarını söyledi. Tengiz, "Şehit Ömer Çınar, asil milletinin sınırları kanla çizilmiş bu topraklarda huzur içinde yaşaması için verilen görevlerde bir an bile tereddüt etmedi. O şehit olmuş kardeşlerinin kanını yerde bırakmamak için, canını bir an olsun bile düşünmedi" dedi.

Yapılan törenin ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında dualar gözyaşları arasında ambulansa götürüldü. Anne Döndü Okur, oğlunun son yolculuğuna uğurlarken tabutuna sarılarak ağıt yaktı. Cenaze aracının arkasında gözyaşları dökerek yürüyen anneyi kardeşleri teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit düşen Ömer Çınar'ın üvey kardeşi Mücahit Okur da 16 yıl önce aynı ilçede şehit olmuştu.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title