Haberler

Gözlerini Bağlayarak Halay Çektiler

Tokat’ta görme engelli öğrencilerin yaşadıkları zorlukları hissedebilmek ve empati kurmak için üniversite öğrencileri gözlerini bağlayarak halay çekti.

Tokat'ta görme engelli öğrencilerin yaşadıkları zorlukları hissedebilmek ve empati kurmak için üniversite öğrencileri gözlerini bağlayarak halay çekti.

Tokat'ta Gönüllü Turizm Elçileri Soysal Medya aracılığı ile Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri düzenlenen programda okulda yatılı olarak kalan görme engelli öğrencilerle bir araya geldi. Okulun yemek hanesinde düzenlenen müzik eğlence programda öğrenciler gönüllerince eğlendi. Üniversite öğrencileri davul zurna eşliğinde halay çekmek için sahneye çıktıklarında görme engelli öğrencilerin yaşadıklarını zorlukları hissedebilmek, empati kurmak için gözlerini yazma ile bağladı. Gözleri kapalı şekilde görme engelli öğrencilerle halay çeken öğrenciler farklı bir duygu yaşadı.

Gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, amaçlarının görme engelli öğrencilerin yanında olduklarını hissettirerek hoş bir zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Halk oyunlarında görme engelli öğrencileri anlamak için gözlerini yazma ile bağlayıp dünyalarını karartarak onları anlamaya çalıştıklarını ifade eden Tuna, "Bu şekilde onları anlayacağımız için gözlerimiz kapalı halay çektik. Programa katılan müzisyen arkadaşlar para alamadan bu organizasyona destek verdi. Hanım arkadaşlar pasta börek yapıp getirdi. Ayrıca üniversite öğrencileri de çocuklara çikolata, bisküvi gibi yiyecekler alarak ikram ederek onlarla sohbet ettiler. Güzel bir program oldu" dedi.

"GÖZLERİMİZ BAĞLANDIĞINDA ONLAR GİBİ KENDİMİZİ HİSSETTİK"

Üniversite öğrencilerinden Serkan Kaya görme engelli öğrencilerin yaşadığı duyguları hissetmeye çalıştıklarını, onlarla sohbet ederek farklı bir gün geçirdiklerini kaydetti. Üniversite öğrencilerinden Binnaz Gündoğan ise engelleri herkesin aşabileceğini göstermiş olduklarını ifade ederek, "O an gözlerimiz bağlandığında onlar gibi kendimizi hissettik. Aslında engelli diye bir şey yok bana göre. İnsanı anlamak önemli" diye konuştu.

Görme engelli öğrenciler ise yapılan organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Okul Müdürü Abdurrahman İlhan ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün bir devamı olarak yapılan programın devamını beklediklerini söyledi. Sivil toplum örgütleri ve bu tür etkinlik yapmak isteyenleri okullarına davet eden İlhan, programda emeği geçenlere teşekkür etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Akif Ersoy Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title