Haberler

Gözaltına Alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Kimdir?

Güncelleme:

Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP Genel Merkezi önünde gözaltına alındı. Besime Konca kimdir?

Diyarbakır ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, TBMM'den ayrıldıktan bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Konca ve Demirel, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada da "Grup Başkanvekilimiz Sayın Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekilimiz Sayın Besime Konca saat 24:00 itibariyle Genel Merkezimiz önünde gözaltına alınmıştır." denildi.


BESİME KONCA KİMDİR?

Besime Konca 20 Şubat 1970 tarihinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Hasan Bey ve Reyhan Hanım'ın çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sevdilli köyünde tamamlamasının ardından Samsun 19 Mayıs Lisesini bitirdi. 1993 ve 2004 yılları arasında siyasî suçlardan 11 yıl cezaevinde kaldı. 2009 yılında KCK Ana Dava Operasyonları kapsamında yeniden tutuklandı. 2014 yılında serbest bırakıldı. Bir süre Özgür Kadın Kongresi Derneğinde çalıştı. Bekar olan Konca, iyi derecede Kürtçe bilmektedir.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclisi Üyesi olarak MYK'da görev alan Konca, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Siirt ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi ve milletvekili seçildi.

Besime Konca hakkında Siirt Kadınlar Platformu'nun 'kadına yönelik şiddet' konulu basın açıklamasında "Cizre ve Nusaybin'de çocuklar özel harekat timlerinin tacizine ve tecavüzüne uğradı" ifadesinden dolayı kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Mayıs 2016 tarihinde Konca hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları ve bölge milletvekillerinin katılımıyla HDP Siirt İl Başkanlığı önünde düzenlenen etkinlikte attığı sloganlar nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak ve halkı galeyana getirmek" suçlarından soruşturma başlattı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çağlar Demirel Diyarbakır Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında? DZEKO NEDEN YOK? Dzeko sakat mı, cezalı mı? Süper Lig'de ilk kez!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title