Haberler

Gösterilere Katılan Üniversiteliye 'mont ve Ayakabı' Teşhisinden 11 Yıl Hapis

Ferit ASLAN Diyarbakır, (DHA) - Diyarbakır'da yasadışı gösterilere katıldığı ve polise taş, molotof ve havai fişek ile saldırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi Barış Kaya, bilirkişinin olaya katılanların fotoğrafından hazırladığı ve 'Yüzünün tamemen puşu ile kapalı olmasından dolayı yüz yapısı kafa anotomisi bakımından mukayese yapılamamış, fotoğraftaki şahsın 'Kuvvetle mümkün derecesinde' sanık Barış kaya olduğu kanaatine varılmıştır' raporu üzerine 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ferit ASLAN Diyarbakır, (DHA) - Diyarbakır'da yasadışı gösterilere katıldığı ve polise taş, molotof ve havai fişek ile saldırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi Barış Kaya, bilirkişinin olaya katılanların fotoğrafından hazırladığı ve 'Yüzünün tamemen puşu ile kapalı olmasından dolayı yüz yapısı kafa anotomisi bakımından mukayese yapılamamış, fotoğraftaki şahsın 'Kuvvetle mümkün derecesinde' sanık Barış kaya olduğu kanaatine varılmıştır' raporu üzerine 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kaya'nın avukatı Sevinç Sarıkaya, sadece üç duruşmada verilen cezaya tepki göstererek, sadece ayakabı ve mont benzerliğinden verilen cezayı temyiz edeceklerini söyledi.

Diyarbakır'da 2009 yılında BDP il binasının önünde çıkan gösteriler sırasında tabanca kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in anma etkinliğine ve KCK tutuklamalarının protesto edildiği eylemlere katılarak güvenlik güçlerine taş, molotof ve havai fişekle saldırdığı iddiasıyla Dicle Üniversitesi Mühandislik ve Mimarlık Fatültesi öğrencisi Barış Kaya 22 Nisan 2011'de gözatına alınarak tutuklandı.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'Örgüt propagandası yapmak', 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' ile 'Polise mukavemet' ettiği gerekçesiyle yargılanan Kaya'ya 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

'BARIŞ KAYA OLDUĞU KUVVETLE MÜMKÜN'

Bilirkişi tarafından olaylar ve etkinlikler sırasında çekilen fotoğraflarla Kaya ile ilgili hazırlanan ve iddianamede de yeralan raporda şu görüşlere yer verildi

6.12.2010 günü Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binası önünde güvenlik güçlerine taşlı, sopalı, havai fişekli ve molotoflu saldırıda bulunan fotoğraftaki şahıs ile mont, pantolon, ayakabı, fiziki yapısı ve yaşı itibariyle örtüşmektedir. Yüzünün tamemen puşu ile kapalı olmasından dolayı (kaş burun, kulak, saç, alın) yüz yapısı kafa anotomisi bakımından mukayese yapılmamış, fotoğraftaki şahsın 'kuvvetle mümkün derecesinde' sanık Barış Kaya olduğu kanaatine varılmıştır.

'SADECE MONT VE AYAKKABI BENZERLİĞİ'

Barış Kaya'nın avukatı Sevinç Sarıkaya, baştan beri polis olduğunu düşündükleri bilirkişiyi duruşmada dinlemek istediklerini ve bu yöndeki taleplerinin kabul edilmediğini söyledi. Sarıkaya, bilirkişi raporunun gerçeği yansıtmadığını, sadece mont ve ayakkabı benzerliğinden bu kadar ağır cezanın verilemeyeceğini savunarak şöyle dedi

O zaman gösterilere katılanların tamamının giydiği spor ayakabı ve montlar birbirine benziyor diye hepsine ceza mı vermek lazım. Bilirkişi, yüzü tamamen kapalı olan şahsı müvekilim diye nasıl rapor hazırlıyor. Taleplerimiz vardı ancak, ne hikmetse mahkeme üçüncü duruşmada 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Bu kararı temyiz edeceğiz.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Barış Kaya Sarıkaya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title