Haberler

Görülmemiş Eleştiri

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun, Aktütün Saldırısı Üzerine PKK'yı Hedefleyen Hava Operasyonları Yapılırken, Antalya'da Golf Oynamaya Devam Ettiği Haberleri ve Buna İlişkin Tepkiler, İngiliz The Guardian Gazetesine Konu Oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun, Aktütün saldırısı üzerine PKK’yı hedefleyen hava operasyonları yapılırken, Antalya’da golf oynamaya devam ettiği haberleri ve buna ilişkin tepkiler, İngiliz The Guardian gazetesine konu oldu.

The Guardian, Babaoğlu’na görülmemiş eleştirilerin yöneltildiğini belirtirken "Türk Hava Kuvvetleri Komutanı, operasyonu golf sahasından yönetti diye hücuma uğradı" yorumunu yaptı.

’Kürt militanlar’ yazdı

Guardian gazetesi, Türkiye muhabiri Robert Tait imzalı haberinde, "Türk Silahlı Kuvvetleri, askerlerin kendilerini modern laik devletinin koruyucuları olarak gördükleri ülkede on yıllarca neredeyse hiç eleştiriye uğramamışlardı" diye yazdı.

Ancak askerlerin statüsünün, üst düzey bir komutanın "Kürt militanları" ile çatışmalarda 17 askerin öldürülmesinden saatler sonra golf oynarken görüntülenmesi üzerine sorgulandığını belirten gazete, Orgeneral Babaoğlu’nun, Ankara’daki karargáhına ancak ülkenin yas içinde olduğu Pazar akşamı döndüğüne dikkat çekti. Guardian, şunları yazdı: "Ordunun kendisini laik ve modern devletin koruyucusu olarak gördüğü Türkiye’de silahlı kuvvetlerin eleştirilmesi on yıllardır neredeyse imkánsızdı.

Fotoğraf İslamcı medyadan

Ancak ordunun bu konumu, üst düzey bir komutanın 17 askerin Kürt militanlarla girdikleri çatışmada ölmesinden birkaç saat sonra golf oynarken görüntülenmesi üzerine sorgulanmaya başladı. Fotoğrafların, İslamcı eğilimli AKP’yi destekleyen Vakit ve Taraf gazetelerinde yayınlanmasıyla, Orgeneral Babaoğlu, medya tarafından daha önce bu düzeydeki bir komutanın maruz kalmadığı bir biçimde sıkıştırıldı.

Özkök’ten de alıntı yaptı

Ancak, geleneksel olarak ordunun yanında yer alan laiklik yanlısı medyada da eleştiriler yer alıyor. Golfü zenginlerin sporu diye tanımlayan Hürriyet gazetesi, Babaoğlu’nun askerlerin ölümü sonrası golf oynamasını kabul edilemez olarak niteledi. Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de makalesinde, ’Siz Türk Hava Kuvvetleri komutanısınız. Savaş uçaklarınız, hava operasyonu düzenliyor. Hava operasyonları golf sahasından yönetilemez. Uçaklarınızın bombaladığı mağralar da 18. delik değil’ diye yazdı."

Meclis gündeminde

CHP milletvekili Atilla Kart, bir önergeyle, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde golf sahası yapıldığı iddialarını, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e sordu. Kart, soru önergesinde, golf sahaları yapılmasını da, "Bu harcama kabul etmek gerekir ki savurganlık anlamına geleceği gibi, şehitlerimizin anısını da en hafif deyimiyle saygısızlıktır" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, şehitlere rağmen oğluna sünnet düğünü yapan AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara’yı, "Şehitlerimiz ortada iken davul zurna ile göbek atıyordu" diyerek eleştirdi, herkesi duyarlığa davet etti. ANKARA

GOLF oynadığı için Aktütün baskınından geç haberdar olduğu ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Armağan Babaoğlu konusunda sessiz kalan AKP’den, "Konuşmamız gereken paşa değil şehit kanlarını nasıl durduracağımızdır" açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MKYK toplantısı için AKP Genel Merkezi’ne gelişinde, Babaoğlu’na yönelik istifa çağrıları anımsatıldığında, "O konuda söyleyeceğim bir şey yok" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Amasya Milletvekili Akif Gülle, şehit kanları akarken bu tür konuların konuşulmasını doğru bulmadığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title