Haberler

Görme Engellilere Navigasyon Cihazı Dağıtılacak

Çeşitli spor alanlarında Türkiye ve Dünya derecesi yapan engelli sporcular için düzenlenen plaket töreninde konuşan AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'daki görme engelliler için Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı tarafından...

Çeşitli spor alanlarında Türkiye ve Dünya derecesi yapan engelli sporcular için düzenlenen plaket töreninde konuşan AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'daki görme engelliler için Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı tarafından navigasyon cihazının gönderileceğini söyledi.

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından Paşa Konağı'nda düzenlenen plaket töreninde, çeşitli spor dallarında Türkiye ve dünya başarıları elde eden 18 kişiye plaket verildi.

AK Parti Sosyal İşler Başkanı Ahmet Genç tarafından yapılan açılış konuşmasında engelli vatandaşların eğitime kazandırılması, eğitilenlere iş olanağının sağlanması, engellilerin sanatta, sporda, hayatın her alanında var olması için çalıştıklarını ifade etti.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı'da Adıyaman'da engelli vatandaşların fazla olduğuna dikkat çekerek, bu kişilerin çoğunun spora kazandırıldığını ve sporda başarılar elde edildiğini dile getirdi.

Görme Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Tunç ise engellilerin sporda başarılı olmasının toplumun başarısı olduğunu işaret ederek, AK Parti iktidarın son 10 yılda engellilere yönelik yaptığı çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, AK Parti olarak tüm imkan ve kaynakları harekete geçirdiklerini ve Türkiye'yi daha güzel günlerin beklediğini kaydetti.

Ülkemizin bütün kaynaklarını yeniden harekete geçirirken, diğer taraftan insanların bütün potansiyelini harekete geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Murtaza Yetiş, "2023 hedeflerine ulaşmak için güçlü bir ekonomi kadar güçlü bir aile yapısının, toplum yapısının olması gerekiyor. Dış politikada gündemi belirleyen bir ülke haline gelmemiz için daha da fazla çalışmamız gerekiyor. Toplumun bütün kesimlerini bu ülkeye bir şey kazandırması için azim, inanç, gayret ve iradeyi kendimizde bularak, yaptığımız düzenlemeler ile insanımızın yeniden kendine öz güveninin kazandırılması, 'bende bir şey yapabilirim' demesini sağlıyoruz. Daha düne kadar kendi komşumuzun evindeki engelli çocuktan bile haberdar değildik. Engelli çocuklarını topluma çıkarmayan bir aile yapımız vardı. Bugün geldiğimiz noktada Adıyaman'da sporla ilgili büyük talepler var. Artık kabına sığamayan engelli profiliyle karşı karşıyayız" dedi.

Adıyaman'da ki bütün bedensel engelli ve akülü araç ihtiyacı olan herkese Engelliler Günü'nde akülü araç dağıtılacağını aktaran Murtaza Yetiş, görme engelliler için navigasyon cihazının dağıtılacağını söyledi.

Adıyaman Görme Engelliler Derneğiyle birlikte yapılan alan çalışmasında 85 görme engelli vatandaşa, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı'ndan navigasyon cihazı istendiğini belirten Yetiş, görme engellilerin navigasyon cihazıyla daha rahat bir yaşam süreceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmalar sonrasında derece yapan engelli sporculara plaketleri takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murtaza Yetiş Adıyaman Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title