Haberler

Görme Engelli Kardeşler Zorlukları Birlikte Aşıyor

Güncelleme:

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yaşayan görme engelli kardeşler, birbirlerine destek olarak zorlukları aşmaya çalışıyor. Senem ve Gizem, eğitimlerine devam ederken hayallerini gerçekleştirmek için azimle mücadele ediyorlar.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, yaşamlarını görme engelli olarak sürdüren ancak hayata sıkı sıkı tutunan iki kardeş zorlukları birlikte aşıyor.

Anne Sevtap Bala'nın hamilelik dönemlerinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Senem ve Gizem görme engelli dünyaya geldi.

Küçük yaşlarda anne babaları ve diğer kardeşlerinin yardımıyla hayata tutunan 13 yaşındaki Senem ile 19 yaşındaki Gizem, birbirlerine olan destekleriyle de zorlukları aşmaya çalışıyor.

Babaeski Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Senem ve Babaeski Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Gizem, öğretmen olma hayaliyle eğitimlerine devam ederken, yaşam sevinçleri ve azimleriyle çevrelerindekilere de örnek oluyor.

Senem'in hayali Türkçe öğretmeni olmak

Senem Bala, AA muhabirine, ablasıyla karşılaştıkları zorlukları aşmayı başardıklarını belirtti.

Her ne olursa olsun hayatlarından memnun olduğunu ifade eden Senem, bazen arkadaşlarıyla oyun oynayamamanın hüznünü yaşadığını dile getirdi.

Sürekli ablasıyla bir arada olduğunu ve birbirlerine güç verdiklerini anlatan Senem Bala, "En büyük hayalim Türkçe öğretmeni olmak. Çocuklarla vakit geçirmek, onlara bir şeyler öğretmek istiyorum. Ben bu hayalime çok sevdiğim öğretmenlerimden esinlendim. Bir diğer hayalim de basketbol oynamak. Bir yere giderken hep ablamla gidiyoruz. Birbirimize güç veriyor, birbirimizin gözü oluyoruz." diye konuştu.

Gizem Bala ise kardeşiyle aralarındaki bağın çok güçlü olduğunu ifade etti.

"İki kardeş şu anda bir bedendeler"

Anne Sevtap Bala ise kızlarına en iyi şekilde baktıklarını belirtti.

Kızlarının sosyal hayatlarının biraz kısıtlı olduğunu ifade eden Bala, "Çocuklar gibi oynayıp zıplayamıyorlar. Çok zor, öyle bir zor ki anlatamam. Hep onların yanında olmak zorundayız."dedi.

Bala, birçok kez tedavi amacıyla kızlarının ameliyat olduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını aktardı.

İki kardeşin birbirine çok destek olduğunun altını çizen Bala, "Normal çocukluklarını yaşayamadılar. Hayatımızın büyük bir bölümü evin içinde. Hayatımız tabii ki yarım. 'Memnun musunuz?' derseniz, Allah onları bana verdiği için memnunum. İki kardeş şu anda bir bedendeler. İki beden değiller çünkü kardeşi ablasının, ablası kardeşinin gözü olmuş durumda." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Babaeski Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title