Haberler

Görevden Alınan Müdüre Destek

Erzurum'daki Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Savaş Atmaca'nın gerekçesiz olarak görevden alınmasını karşı çıkan meslektaşları, okul önünde protesto gösterisi yaptı.

Erzurum'daki Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Savaş Atmaca'nın gerekçesiz olarak görevden alınmasını karşı çıkan meslektaşları, okul önünde protesto gösterisi yaptı.

Türk Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, 6 yıldır Palandöken'deki Türk Telekom Nurettin Topçu Bilimler Lisesinde Müdür olarak görev yapan Savaş Atmaca'nın gerekçe gösterilmeden haksız yere görevden alındığını bildirdi. Öğrenci ve öğretmenlerle birlikte atamayı protesto eden Müfit Bayraktar, şunları söyledi:

"2013 yılından itibaren yönetici kıyımına başlayan Milli Eğitim Bakanlığı liyakate, başarılarına bakmaksızın binlerce okul yöneticisini görevinden almıştır. Nisa suresinde belirtildiği gibi 'Emanetleri ehline veriniz, insanlara adaletle hükmediniz' uyarısına riayet edilmemiş, aksine ehil olmayanlar göreve getirilmiştir. Toplanmamızdaki amaç, birçok başarıya imza atmış, Türkiye genelinde ismini duyurmuş, Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü hiçbir gerekçe gösterilmeden bir gecede görevinden uzaklaştırılmış olmasıdır. Oysa ki 2015 yaz döneminde görev süresi uzatılan okul müdürümüzün görevden alınması, bazı çevrelerce gayri resmi yaftalarla, birilerinin baskı ve iftiralarına muhatap edilmesi, kamu vicdanını derin bir şekilde yaralamıştır. Yapılan adaletsiz atamayı şiddetle kınıyor ve en kısa zamanda yapılan bu yanlış uygulamadan dönülmesini ümit ediyor ve bekliyoruz. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Bazı öğrenci velileri ise "2004 yılından bu yana Felsefe grubu öğretmeni, 2005-2010 yılları arasında müdür yardımcısı, 2010 yılından bu yana Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinde Müdürlük yapan Savaş Atmaca'nın göreve iadesini istiyoruz" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Topçu Türk Telekom Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

OBJEKTİF:

Babanizin.ciftligi degil omur boyu ayni okulda mudur mu kalicak..Memur zihniyeti iste ozel sektorde millet neler cekiyor..Okul okukdur baska okukda devam edecek ne var bunda..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title