Haberler

Görevden Alınan Akademisyenlere Destek

Mersin'de Barış Bildirisine imza atan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sever ile Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca'nın görevden alınması nedeni ile düzenlenen eylemde akademisyenlerin görevine iade edilmesi istendi.

Mersin'de Barış Bildirisine imza atan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sever ile Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca'nın görevden alınması nedeni ile düzenlenen eylemde akademisyenlerin görevine iade edilmesi istendi.

Eylem, merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi'ndeki Özgür Çocuk Park gerçekleşti. Eyleme, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları M. Fazıl Türk, Yüksel Mutlu, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

'Barış için imza atan akademisyenler Mustafa Şener ve Yasemin Kara onurumuzdur. Barış Kazanacak', 'Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca göreve iade edilsin' pankartlarının açıldığı eylemde, 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' ve 'Bu suça ortak olmayacağız' sloganları atıldı.

Eylemde ilk olarak söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, Mersin Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sever ile Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca'nın görevlerinden alınmalarının hukuksuz ve teminat altına alınan ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi. Muşlu, düşünce ifade özgürlüğünün, yaşam, barınma, beslenme gibi temel haklar arasında olduğunu belirterek, 'Düşüne özgürlüğünün olmadığı yerde örgütlenme, gösteri, sendikal ve akademik özgürlükten söz edilemez. Düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasinden, insan hak ve hürriyetlerinden bahsetmek de mümkün değildir. AK Parti Hükümeti ve yargı kurumlarının sorumluluğu bu hakkın kullanılamaz duruma getirilmesi değil, bu hakkın her kesim tarafından kullanılabilir olmasının teminatını sağlamak olmalıdırö dedi.

Muşlu, gelinen aşamada 'Çocuklar ölmesin' demenin suç sayıldığını ifade ederek, "Mersin Üniversitesi Rektörlüğü YÖK'ün çağrısı üzerine vazifeye koşmuş, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sever ile Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca'nın görevlerine hukuksuzca gayrimeşru bir şekilde son vermiştir. Bu militarist tutumu kınıyor, yanlıştan biran önce dönülmesini istiyoruz. Arkadaşlarımıza henüz tebligatlar ulaşmamışken bu hukuksuzluğa son verilmeli ve görevlerine dönmelidir" diye konuştu.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de yaptıkları konuşmada hükümete yüklenerek yasa ile koruma altına alınan ifade özgürlüğünün yok sayıldığını söyledi.

Eylem daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Karaca Mustafa Sever Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title