Haberler

Gönüller 8. kez Sebgide Buluştu

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" sloganı ile düzenlediği "Sevgide Buluşalım" etkinliğinin bu yıl sekizincisi düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" sloganı ile düzenlediği "Sevgide Buluşalım" etkinliğinin bu yıl sekizincisi düzenlendi. Alevi dernekleri ve Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Kocaeli'nden tüm ülkeye sevgi, barış ve dostluk mesajları gönderildi.

CANLAR SEVGİDE BULUŞTU

UIuslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Cem Vakfı Genel Başkanı Ali Rıza Kaçan, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer ve çok sayıda alevi vatandaşlar katıldı. Programda ayrıca ilimizde faaliyet gösteren dernek başkanları Mutlu Beyazgül, Teslim Yıldız, Dursun Ali Akaş, Mahmut Eslim, Hüseyin Gülseven, Ziris Aygün, Halil İbrahim Aras, Selami Karanfil, Şeref Arslan da hazır bulundu.

ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE MESAJ OLSUN

Program Kocaeli Alevi Dernek başkanlarının sahneye davet edilmesi ile başladı. Burada ilk konuşmayı Darıca Cem Evi Anadolu Kültür ve Görgü Dernek Başkanı Şeref Arslan yaptı. Arslan,"Burada can olmamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de sevgi ve barışa ihtiyacımız var. Burada siyaset yapmak amacıyla bir araya gelmedik. Ülkemizi bölmek isteyenlere mesaj olsun bu etkinlik. Armamızda yerel yöneticilerimizle bir bağ oluştu. Bunların Türkiye'nin diğer siyasilerine örnek olmalarını diliyoruz. Hepimizin düşüncesi birliktir Başbakanımızın torununa verdiği isimden onur duyuyoruz." dedi.

DOSTLUK MESAJLARI

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer ise"Birlikte olmak ayrılığa düşmemek bizlere Allah'ın emridir. Bizim bu öğüdü şiar edinmemiz lazım. Bu ülke bizim yüzyıllarca böleydi ve böyle olacak. Bizlere düşen görev Ailevisi'yle Sünni'siyle bu vatanı korumalıyız" şeklinde konuştu. Ardından söz alan Cem Vakfı Genel Başkanı Ali Rıza Kaçan,"Aşure birlik kardeşlik, diğerlerinin haklarını korumak, birlik içerisinde çokluk, çokluk içerisinde birlik olmak demektir" dedi.

ALLAH DAİM ETSİN

"Sevgide buluşmamızı Allah daim etsin" diye sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise"Sizlerle 8'inci defa sevgide buluşuyoruz, Allah daim eğlesin. Biz yolu sevgiden geçen herkesle zaten buluşuyoruz. Ama bu buluşma, etkinliğimiz önemli bir başlangıçtır, örnektir." İfadelerini kullandı. Bakan Karaosmanoğlu" Karbela acısını yaşıyoruz, paylaşıyoruz. Bu bizim ortak yasımız. Kerbela yasını paylaşarak kendimize ibretler çıkarıyoruz. Kerbela içimizde fırtınalar koparan bir facia. Bütün Müslümanlar bu acıyı aynı şekilde paylaşıyor. Bu acıyı doğru okumak lazım "dedi.

YAPTIKLARIMIZI BORÇ BİLDİK

Herkesin sevgi ve barış için çaba sarfetmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu" Barış ve kardeşlik tohumları ekmeliyiz. Hepimizi dönemin yezitlerinden, kötülerinden korusun. Yeni Kerbela acısı yaşatmasın. Biz belediye olarak yaptıklarımızı bir borç olarak bildik. İbadetlerinizi yapabilmeniz için elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz."sözlerini kullandı.

DEYİŞLER OKUNDU DUALAR EDİLDİ

Konuşmaların ardından etkinlik Mercan Erzincan ve öğrencileri seslendirdiği birbirinden anlamlı deyişlerle devam etti. Kuran-ı Kerim'in okunduğu Sevgide Buluşalım etkinliğinde Kerbela erkan cem"i ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Binlerce canın katıldığı etkinlik dua ve aşure dağıtımı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title