Haberler

Gönüldaşlar'dan 'ULU Şehre' Ziyaret

Güncelleme:

Gönül Elçileri çatısı altında Türkiye'de ilk olarak gerçekleştirilen "Gönüldaşım" projesinin startı Bursa'dan verildi.

'Ulu Şehirde' ki ziyarete ev sahipliği yapan, Gönül Elçileri Koordinatörü Sevim Karaloğlu:" İlimizdeki başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve diğer öğrencilerin başarıya teşvik edilmesi amacıyla, Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bir araya getirildi. Ülkemizin geleceği olan ve beklentimizin üst düzeyde olduğu gençlerimize yönelik bu projemiz ile; 2 farklı okul, 2 farklı İl arasında ki kardeşlik hukukunu daha da arttırmak istiyoruz. 'Gönüldaşım' projesiyle hedef gruplarımızdaki okullar, birlikte gönül bağını güçlendirecek kardeş okullar ile buluşuyor. Paylaşma, yardımlaşma, hediyeleşme ve kardeşlik bilinci gibi değerlere ulaşıyor. "dedi.

Proje kapsamında kardeş okul ziyaretinde Gönüldaşların buluşmasıyla başlayan program, Tarihi Heykel Valilik Binasında, 'Ulu Şehir'in lideri Vali Karaloğlu'nu ziyaret ile start aldı.

Gönüldaşları Tarihi Heykel Valilik Binasında misafir eden Vali Karaloğlu" Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesinin kıymetli öğrencileri, İstanbul Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesinden gelen değerli misafirlerimiz, sizleri Valiliğimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu öncelikle ifade edeyim. 'Gönül Elçiliği' projesi kapsamında iki okulun işbirliğini, iki okulumuzda okuyan öğrencilerimizin kardeşliğine dayalı bir projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Bursa Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi daha yeni bir okul ve ilk mezunlarını bile henüz vermediler. İstanbul Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 1977'de kurulmuş köklü bir okul. Özellikle sizlerin burada ki yeni okulumuzda ki kardeşlerinize katkılarınız olacak. Bu işbirliğinin güzel sonuçlar vermesini diliyorum. Tabi size İmam-Hatip mezunu bir Vali olarak hitap etmekten de büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sizlerin arasından da hayatın çeşitli alanlarında geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek arkadaşlar çıkacak." dedi.

Kendi öğrencilik yıllarından anılarını öğrencilerle paylaşan Vali Karaloğlu, Bursa'ya yeni gelen misafir öğrencilere 'Ulu Şehir' hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Karaloğlu Nurettin Topçu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title