Haberler

''Gönül Verenler Bağışçılar Günü'nde Buluştu"

Güncelleme:

Darüşşafaka, çalışmalarını anlatmak ve şükranlarını sunmak amacıyla bağışçılarını bir araya getirdi.

Darüşşafaka Cemiyeti, varlığını borçlu olduğu bağışçılarına şükranlarını sunmak ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmek amacıyla "Bağışçılar Günü" düzenledi.

Önümüzdeki yıl 150. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Darüşşafaka Cemiyeti bağışçılarıyla öğrencilerini Geleneksel Bağışçılar Günü'nde bir araya getirdi. Kurulduğu 1863 yılından bu yana tamamen ve kişi ve kuruluşların bağışlarıyla babası veya annesi olmayan, maddi olanakları yetersiz yetenekli çocuklara kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka Cemiyeti çalışmalarını anlatmak ve şükranlarını sunmak amacıyla Türkiye'nin dört bir köşesinde eğitimde fırsat eşitliğine gönül veren hayırseverleri için özel bir etkinlik düzenledi.

18 Ekim günü düzenlenen etkinliğe başta Darüşşafaka rezidanslarında ikamet eden Darüşşafaka bağışçıları olmak üzere çok sayıda kurumsal ve bireysel bağışçı katıldı. Bağışçılar ilk olarak öğrenciler eşliğinde Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nı gezerek okuldaki sosyal ve eğitsel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çeşitli atölye ve kulüplerde çalışma yapan öğrencileri ilgiyle izleyen bağışçılar okul gezisinden sonra kendileri için düzenlenen törene katıldı.

Yaptıkları bağışlarla yaşamlarına dokundukları öğrencilerle bir araya gelen Darüşşafaka'nın misyonuna gönül vermiş hayırseverlere, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım tarafından Cemiyet'in faaliyetlerini içeren bir sunum da yapıldı. Sunumunda: Darüşşafaka'da öne çıkan gelişmelere değinen Yıldırım, 2008'den 2012 yılında kadar yıl yıl karşılaştırmalı gelir gider tablolarını da bağışçılarla paylaştı.

149 yıldır bağışlarıyla Darüşşafaka'yı var eden hayırseverlere şükranlarını sunan Yıldırım, "Darüşşafaka eğitim alanındaki misyonunu 150 yıldır sürdürüyor ve sonsuza kadar da sürdürecek. Geçtiğimiz yıldan itibaren Darüşşafaka'da katkıda bulunan değerli bağışçılarımızla yılda bir kez de buluşma geleneğini başlattık. Biz çocuklarımızı her gördüğümüzde heyecanlanıyoruz. Bu etkinlikle sizlerin de bu heyecanı yerinde yaşamınızı, Darüşşafaka'daki ruhu hissetmenizi ve neye destek olduğunuzu görmenizi istedik" dedi.

Buluşmada, "Darüşşafaka Velilerini Arıyor" kampanyası kapsamında Darüşşafaka'da okuyan bir öğrencinin bir yıllık eğitim gideri olan 10.000 TL ve üzeri bağış yaparak "Darüşşafaka velisi" olan Eresin Turizm Tic. AŞ adına Müberra Eresin, N. Yüksel Güçseli, Sinan Arıcı, İsmail- Şehnaz Tiner ile Togan Zeki Zeren'e sertifikaları; Darüşşafaka mezunu üniversite öğrencilerine burs veren Nesrin Yılmaz'a ise teşekkür belgesi sunuldu.

Darüşşafaka Hakkında

Darüşşafaka, eğitim olanağından yoksun çocuklara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla dönemin ileri gelen devlet adamlarından Yusuf Ziya Paşa ile dört yakın arkadaşı tarafından 1863 yılında kurulmuştur. Yusuf Ziya Paşa ve arkadaşları Türk tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil toplum örgütü "Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye"yi kurmuş ve İstanbul Fatih'te Türk tarihinin okul amaçlı ilk binasını inşa ettirerek 1873'te bu okulda babası hayatta olmayan ve maddi durumu yetersiz çocuklara yatılı eğitim vermeye başlamıştır. 14 Nisan 2012 günü gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da alınan karar ile annesi hayatta olmayan çocuklar da Darüşşafaka sınavlarına alınmaya başlamıştır.

149 yıldır ülkenin dört bir yanından sınavla seçilen maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka, ülkemizin kendine ait okulu olan ilk ve tek sivil toplum örgütüdür. Kurulduğu günden bugüne kişi, kurum ve kuruluşun verdiği desteklerle varlığını sürdüren Darüşşafaka, elde ettiği gelirle her yıl 950'yi aşkın öğrencinin tam burslu ve yatılı eğitimini karşılamaktadır. Cemiyet, binlerce çocuğun ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitim görmesini sağlarken, yüksek öğrenimleri boyunca da burs desteği sürdürmektedir.

Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda bir buçuk asırdır yaşatılan "eğitimde fırsat eşitliği" ilkesini sürdürmek amacıyla kuruma bağış yapan hayırseverlere Darüşşafaka Rezidansları, Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Maltepe Özel Bakım Ünitesi'ni de hizmete sunmuştur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zekeriya Yıldırım Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title