Haberler

Gonca Yarışmasına Katılım İçin Son Günler

Güncelleme:

Çocukların sevgilisi Gonca Dergisi'nin geleneksek resim-hikâye yarışmasına katılım için son gün yaklaşıyor.

Resmini çizip, hikâyesini yazan ama göndermeyi unutan ve dahi son nefeste hem yazar hem de çizerim diyenler! 14 Mart Cuma son şansınız!

Yayın hayatına başladığı günden bu yana yeni yeteneklere kapısını hep açık tutan Gonca Dergisi'nin Geleneksel Resim-Hikaye Yarışması'nda ilk aşamanın sonuna gelinmek üzere.

Nasreddin Hoca konulu resimlerin ve her telden hikayenin, yarışmanın bundan sonraki etaplarında boy göstermesi için son üç gün! 14 Mart Cuma günü akşamına kadar resim ve hikayelerin Gonca adresine ulaştırılması gerekiyor. Hala gerek duyanlar için detaylı bilgi goncadergisi.com adresinde.

Mart Goncası Okurlarını Solo-Teste Tabi Tutuyor

80 kuşağının vazgeçilmez oyunlarından olan ve ardından gelenlerin de severek oynadığı Solo-Test, Gonca'nın Mart sürprizi olarak karşımıza çıkıyor. Arkadaş ortamınızda keyifli ve esprili bir çekişme başlatmak istiyorsanız, Solo-Test tam size göre.

Bahara merhaba diyen bu sayıda yine birbirinden güzel yazılar okuyucusunu bekliyor. Kaydırak eki ise küçük Goncaseverleri başka âlemlere götürmek için Gonca ile yan yana... Mart Goncasında neler mi var? Uzun bir cevaba hazır olun öyleyse… İlk önce Tuba Altınışık'ın "Kuş İzi" adlı parçası çıkıyor karşınıza. Bestami Yazgan'ın "Geçilmez Çanakkale" şiiri ile şehitlerimiz yâd ediliyor. Nasreddin Hoca bilindik üslubuyla kötü bir huy olan cimriliği hikmetli bir şekilde eleştiriyor.

Peygamber Yolu'nda Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin emanet mal üzerindeki hassasiyeti güzel bir hadise ile anlatılıyor. Bülent Gündoğan, "Sümbül ile Bülbül" adlı masalda yaşamanın en üst seviyesi olan 'yaşatma'yı ele almış. Nuh Özdin, "Kimyager Hayvanlar" adlı bilim yazısında Allah'ın, hayvanları olağanüstü özelliklerle nasıl donattığını gözler önüne seriyor. Mizah Dükkânı'nda birbirinden komik fıkralar var. Zeynep'in Günlüğü, her zamanki gibi dopdolu. Dikkat İcat Çıkar'da, okurlara, ağaçların yeşermeye başladığı bu ayda ağaç dikmenin önemi anlatılmak isteniyor. Gezgin Abi ise Diyarbakır'dan el sallıyor sevenlerine. Hayret Et, Not Et'i kaybolduğu ormandan geri getiriyor. Ancak başına yine garip olaylar geliyor. Bakalım nasıl kurtulacak? Gizli El'de bu ay "Güzellikler Atölyesi" konu ediliyor. Sor ki Bilesin'e siz soruyorsunuz, Gonca Dergisi cevaplamaya devam ediyor. Orhan Bilir, "Mavi Gözlü Zeytin Ağacı" hikâyesiyle hem ders veriyor hem de düşündürüyor.

Sanırım 'uzun', bir 'up'u haketti bu cevaptan sonra. Son olarak, Mart'ın üçüncü haftası kutlanacak olan 'yaşlılara saygı haftası'nın da Gonca diliyle bu sayıda yer aldığını hatırlatalım ve bu vesileyle değerli büyüklerimizin ellerini öpüp başımıza koyalım.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nasreddin Hoca 14 Mart Güncel Haberler

title