Haberler

Gökhan Can Verdi, Sema Yaşama Döndü

Gaziantep'te karaciğer yetmezliği nedeniyle yaşamını güçlükle sürdüren 10 yaşındaki Sema Karayılan, kendisini yaşama döndürecek organın müjdesini 4 aylık kardeşinin sarılık tedavisi için gittiği Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi...

Gaziantep'te karaciğer yetmezliği nedeniyle yaşamını güçlükle sürdüren 10 yaşındaki Sema Karayılan, kendisini yaşama döndürecek organın müjdesini 4 aylık kardeşinin sarılık tedavisi için gittiği Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi doktorlarından aldı. Trafik kazasında yaşamını yitiren Gökhan Uğur'un karaciğeriyle hayat bulan Sema Karayılan, Allah, kazada ölen ve karaciğeriyle bana hayat veren Gökhan kardeşimi cennetine koysun dedi.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde oto lastik tamirciliği yapan 35 yaşındaki Halil Karayılan ve eşi 26 yaşındaki Remziye Karayılan'ın 4 çocuğundan 10 yaşındaki Sema, karaciğer yetmezliği nedeniyle 3 yıl önce tedaviye alındı. Doktorlar, Sema için karaciğer nakli önerdi ve uygun donör için gerekli kayıtlar da yapıldı. Geçtiğimiz yıl mide kanaması geçiren Sema'nın Türkiye Organ Bağışı ve Doku Bilgi Sistemi'ndeki kaydı 'Acil' notuyla sıralamaya alındı. Ancak, aradan geçen sürede gerekli karaciğer bulunamadı.

KARDEŞİ İÇİN GİTTİĞİ HASTANEDE MÜJDEYİ ALDI

Sema Karayılan sıkıntılı yaşamını sürdürürken, geçen hafta annesi ile birlikte 4 ay önce dünyaya gelen ve Hepatit olan kardeşi Süleyman'ın tedavisi için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Süleyman bebeğin tedavisiyle ilgili kayıtların yapıldığı sırada servisi arayan Sağlık Bakanlığı Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi yetkilileri, doktorlara Tokat'ta trafik kazasında yaşamını yitiren 7 yaşındaki Gökhan Uğur'un karaciğerinin naklinin kararlaştırıldığı Sema Karayılan ile irtibat olup olmadığını sordu. Doktorlar da, Sema şu an karşımızda yanıtını verince operasyon hazırlıkları başladı. Bir yandan Sema Karayılan ameliyata hazırlanırken, diğer yandan da karaciğer Gaziantep'e getirdi. Kardeşinin kendisine uğurlu geldiğini söyleyerek sevinç gözyaşı döken Sema, Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban başkanlığındaki ekibin katıldığı operasyonla yeni karaciğerine kavuştu. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sema, Allah, Gökhan'ı cennetine koysun. O'nun karaciğeri sayesinde ben sağlığıma kavuştum. Ailesine çok teşekkür ederim dedi. Sema'nın annesi Remziye Karayılan ise oğlu Süleyman'ın sarılık tedavisi için geldiği hastanede kızını yaşama döndürecek organ müjdesi aldıklarını ifade ederek, Doktorların 'Sema şu anda karşımızda' dediği telefon konuşmasıyla şaşırıp kaldım. Sonra baş döndürücü bir hızla kızım operasyona alındı. Kızım koridorda gezdirilen ve kendisine uğurlu gelen Süleyman ile moral bulup kısa sürede sağlığına kavuştu. Organ bağışlayan Gökhan'ın ailesine ve kızımı sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür ediyorum diye konuştu.

BAŞARILI OPERASYONLARA İMZA ATTIK

Sağlığına kavuşan Sema'yı ziyaret eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 2009 yılında kurulduktan sonra 138 organ naklinin gerçekleştirildiği Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nin Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ülkelerinden gelen hastalara şifa olduğunu ifade etti. Organ naklinde başarılı ve insanları sağlıklarına kavuşturdukları için mutlu olduklarını anlatan Prof. Dr. Coşkun, Organ naklinde, başarılı ekibimizin disiplinli çalışmasıyla karaciğer, böbrek, kalp, kemik iliği nakilleri yapıyoruz. Şu anda Türkiye' de organ nakli konusunda, en azından ölüm oranları noktasında en iyilerden biriyiz. Sema yavrumuza gerçekleştirilen karaciğer naklinin sağlık, mutluluk getirmesini diliyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Halil Karayılan gökhan can Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title