Haberler

Gökçek'ten, CHP'nin 'Fotoğraflar Sahte' İddialarına Cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin dün yaptığı 'sahte fotoğraf' açıklamalarına cevap vererek, "Yalancı durumuna düştüler, yakışıyor mu bir partiye yalancı durumuna düşmek."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin dün yaptığı 'sahte fotoğraf' açıklamalarına cevap vererek, "Yalancı durumuna düştüler, yakışıyor mu bir partiye yalancı durumuna düşmek. Nasıl bir zamanlar Emin Çölaşan'ı televizyonda kıstırdım, inşallah bir gün Kılıçdaroğlu'nu da kıstırırım. Hiç çaresi yok, Allah büyük. Ben de sabır çok. Kimler geldi, kimler geçti" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Tandoğan'daki CHP Grup Toplantısı'nın fotoğraflarını twitter'dan paylaşmış ve alanda 7 bin kişinin olduğunu iddia etmişti. CHP kanadından yapılan açıklamalarda ise bu rakamın çok daha üstünde bir partilinin Tandoğan meydanında toplandığı ve Gökçek'in paylaştığı fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklamalar yapılmıştı. CHP Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gökçek'in paylaştığı fotoğrafları 7 uzman ekibin incelediğini ve fotoğrafların CHP lideri Kemal

Kılıçdaroğlu'nun alana gelmeden çok önceden çekildiğini iddia etmişti.

CHP'nin 7 maddede fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı yönündeki açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'ten cevap geldi. Gökçek, CHP mitingini canlı veren kameraların meydanı yatay bir şekilde çektiğini ve bunun da meydanda çok büyük bir kalabalığın olduğu izlenimi uyandırdığını belirterek, "Ama bir de işin gerçeğini ortaya çıkarmak için, ben de Gazeteci olduğum için tepeden çekersiniz. Tepeden çekince de bir anda foyanız ortaya çıkıverir. Ben öyle yaptım" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in "80 bin kişiydik" dediğini hatırlatan Gökçek, "Kılıçdaroğlu'na sordular, bugüne kadar beni tanımıyordu hafızası yerine gelmiş, bu sefer düşüncesiz birisi olarak beni itham etmiş. Ama hatırlamış olması, hafızasının yerine gelmiş olması takdire şayan bir olay. Ondan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

CHP'NİN İDDİALARINA CEVAP

CHP Basın Bürosu'nun 7 maddelik itirazına cevap veren Gökçek, CHP'nin 'miting meydanında bulunan söz konusu fotoğrafta ekrandaki kişinin Kılıçdaroğlu olmadığı' yönündeki değerlendirmesi için, "Herhalde ben montaj yaptım, onu ima ediyorlar" dedi.

Gökçek, fotoğrafta yer alan Kılıçdaroğlu'nun kürsüdeki halinin orantılara uymadığı yönündeki iddialarla ilgili de, "Demek ki, Kemal beyin boyu üzerinde basın bürosunun özel bir araştırması var" değerlendirmesini yaptı.

Gökçek ayrıca, fotoğrafın erken çekildiği ve Gar tarafının da dolu olduğu fotoğrafların olduğu şeklindeki açıklamaya yönelik de, "Madem öyle niye bunları basına dağıtmadınız? Gar tarafını dolu olanları, 'bak işte burada' diye" şeklinde konuştu.

Başkan Gökçek kendisinin de Gar tarafının fotoğraflarını çektirdiğini ve fotoğraflar arasında fark olmadığını belirterek, insanların gölgelerinden bu çekilen fotoğrafların miting başlamadan önce çekildiği iddiaları içinse, "Nasıl anladılarsa?" yorumunu yaptı. Gökçek, CHP'nin fotoğrafları belediye binasından çekildiği yönündeki açıklaması için de, "Bak onu bilmişler. Doğru. Yiğidi öldüreceksin, hakkını teslim edeceksin. 7 tane konuda 1 tane yakalamışlar. Doğru bir bilgi, belediye binasının üstünden

çektik" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, miting günü havanın açık olduğunu fakat kendisinin çektirdiği fotoğraflarda havanın puslu olduğu yönündeki iddialara ise şöyle cevap verdi:

"Hepiniz dijital makinalarla fotoğraf çekiyorsunuz. Dijital makinalarını açtığınız zaman, hangi saatte kareye bastığınız belli mi, değil mi? Saniyesine kadar... Bunu söylemek için samimi söylüyorum, ben daha ağır ifade kullanmak istemiyorum, çok bilgisiz olmak lazım."

"YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR"

Gökçek açıklamalarının ardından ise, twitter'da paylaştığı fotoğrafların büyültülmüş halini gazetecileri gösterdi. Fotoğraflara yakından bakıldığında her şeyin net olduğunu söyleyen Gökçek, fotoğrafların sahte olabilmesi için kendisinin fotomontaj yapmış olması gerektiğini söyledi. Fotoğraflara yakından bakınca 3 tane ekranda görünenin Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Gökçek, "Arkadaşlar yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dedi.

CHP'nin polis kayıtlarına göre alanda 80 bin kişinin yer aldığı iddiasında olduğunu söyleyen Gökçek, "Ben de sordurdum, polis kayıtlarında 9 bin kişi. Benim kayıtlarımda 7 bin kişi. Hatta twitter'da söyledim 7 bin 134 kişi. İnanmıyorlarsa, saysınlar. Bunun içerisinde Yenimahalle Belediyesi'nden, Çankaya Belediyesi'nden getirdiği işçileri çıkartsınlar. Bir de hatırlarsanız dediler ki, 'provokatörler var, devlet önlem alsın.' Buraya herhalde bin civarında da polis var, bin civarında polisi de çıkartın,

geriye 3 bin kişi, 4 bin kişi ya kalır, ya kalmaz. Günlerce ortalığı ayağa kaldırdılar, 'orada 100 binler birikecek' dediler. Sonunda işin aslına bakarsan, o söylediğim işçilerle polisleri çıkartırsan, 4 bin kişiyi, 5 bin kişiyi bulamadılar. Benim mantığıma göre kamuoyu nezdinde rezil oldular. Bıraksınlar bu işi" diye konuştu.

"Yalancı durumuna düştüler, yakışıyor mu bir partiye yalancı durumuna düşmek?" diyen Gökçek, "Takdir kamuoyunun" diye konuştu. Tandoğan'ın tamamen dolması durumunda alanın 35 bin kişi aldığını belirten Gökçek, alanda 80 bin kişi olamayacağını söyleyerek, "7 bin kişi diyordum, birazda torpil yapıyorum. Ama üzülmesin diye istiyorsa, 10 bin diyelim işi bağlayalım" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH BİR GÜN KILIÇDAROĞLU'NU DA KISTIRIRIM"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gökçek, CHP'nin çekilen fotoğrafların kalitesinin düşürüldüğünü iddia ettiğini ve böyle bir durumun olup olmadığının sorulması üzerine, fotoğrafların twitter'da paylaşılabilmesi için çözünürlüğünün düşürüldüğünü söyledi. Gökçek, fotoğrafların orijinal halini ise paylaşabileceğini söyledi.

Başka bir gazetecinin ise, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun size yönelik üslubunu nasıl buluyorsunuz' şeklindeki sorusu üzerine ise, kendisinin daha önce Kılıçdaroğlu ile yaptıkları bir açık oturumda 9 soru sorduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun bunlara cevap veremediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun o sorular yüzünden kimyasının bozulduğunu savunan Gökçek, "Mümkün değil o sorulara cevap veremez" dedi.

Kılıçdaroğlu'na kendisiyle ilgili sorular sorulduğunda, 'O kimmiş, ben onu tanımıyorum' şeklinde cevaplar verdiğini söyleyen Gökçek, CHP liderinin bir lidere yakışmayan ifadeler kullandığını belirtti. Gökçek ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili son açıklamasında, 'Ben böyle düşüncesiz birisiyle muhatap olmam' şeklinde açıklama yaptığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Niye, çünkü o düşüncesiz dediği kişi Kılıçdaroğlu'nu öylesine kıstırıyor, öylesine sıkıştırıyor ki, kıpırdayacak yer bırakmıyor. Cevap verecek hali yok. Cevap verdiği zaman iyice batacak. Batacağı için tek yok, ya beni tanımaması ya da böyle abuk subuk yorumlar yapmak suretiyle olayın içinden sıyrılmaya çalışması. Nasıl bir zamanlar Emin Çölaşan'ı televizyonda kıstırdım, inşallah bir gün Kılıçdaroğlu'nu da kıstırırım. Hiç çaresi yok, Allah büyük. Ben de sabır çok. Kimler geldi, kimler geçti."

İMZALI FOTOĞRAFLARI CHP'YE GÖNDERECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tandoğan'da CHP'nin grup toplantısını gösteren ve belediye binasından çekilmiş olan fotoğrafları imzalayarak, Kılıçdaroğlu'na, Gürsel Tekin'e, Akif Hamzaçebi'ye ve CHP Basın Bürosu'na göndereceğini söyledi. Gökçek ayrıca, gazetecilerden ricada bulunarak imzaladığı fotoğrafları bir gazetecinin CHP'ye götürmesini istedi.

Gökçek, fotoğrafları imzalamasının ardından ise CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin'e de twitter'dan şunları söyledi:

"Sayın Tekin, Gazeteciler rica etti. Kıramadım, size ilk twitimi atıyorum. Miting'de 80 bin kişi var demişsiniz. Ben ise, 7 bin dedim. CHP Basın Bürosundan fotoğrafın gerçek olmadığını ilan ettiler. Ben de bugün bütün arkadaşlara fotoları gösterip ispat ettim. Lütfen şunu kabul edin. Miting Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinden getirilen personeli ve sivil polisleri de çıkartırsanız taş çatlasa 4 bin. Bir gazeteci arkadaşımla imzaladığım fotoları size gönderiyorum, saygı ve sevgilerimle." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Emin Çölaşan Gürsel Tekin Melih Gökçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title